Αιγιάλεια - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Aντίδραση από Γούτο για την απόφαση της Συγκλήτου και δήλωση Ιάσονα Φωτήλα

Με αφορμή της απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, με την οποία το Παράρτημα Φυσικοθεραπείας Αιγίου μεταφέρεται οριστικά στην Πάτρα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος έκανε την παρακάτω  δήλωση:          

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς επιχειρήματα, καταδίκασε με την απόφασή της την πόλη και την πολυετή προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, για ανάπτυξη Σχολών στο Αίγιο, καταργώντας οριστικά το εναπομείναν Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Ο αόριστος χρόνος που αυτό θα γίνει, καθιστά την περιοχή «μελοθάνατη» μέσω Προεδρικού Διατάγματος που θα επακολουθήσει.

Το είχαμε πει, ως παράταξη, από το πρώτο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και  σε άλλα πολλά μέχρι σήμερα, ότι αυτό θα γινόταν και πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να αναλάβει συντονισμένη δράση αποτροπής ξηλώματος του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας.

Η Δημοτική Αρχή ,ούτε καν μας άκουσε, δεν αντελήφθη ότι το θέμα είναι πολιτικό και μόνο  κι έτσι  δεν πήγε στην υπουργό Παιδείας, δεν έκανε τίποτα, έχασε το Τμήμα Οπτικής - Οπτομετρίας και πάλι συνέχισε άπραγη.

Αντιθέτως, η Δημοτική Αρχή  χάρηκε που το Πανεπιστήμιο μας έδωσε πίσω τα κτίρια της πρώην  Χαρτοποιίας,  συνεχίζοντας με την τακτική της να κάνει ζημιά στον τόπο.

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή δηλώνει ικανοποιημένη για το γεγονός ότι το  ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας δεν θα μεταφερθεί τώρα, αλλά σίγουρα  θα μεταφερθεί στο μέλλον.

Θυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο ότι μόνιμο αίτημα του Αιγίου δεν είναι μόνο η παραμονή του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας αλλά και η ανάπτυξη επιπλέον Τμημάτων, ώστε το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών να αναπτυχθεί.

Και το θέμα αυτό είναι μόνο πολιτικό».

«Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, για το τμήμα της Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών  στην περιοχή του Αιγίου»

 

Όπως είχα τονίσει και στο παρελθόν βασική επιδίωξη μου ήταν η ενίσχυση των τμημάτων στην περιοχή του Αιγίου. Και τούτο διότι τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία εδρεύουν στο Αίγιο πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σε υποδομές, διδακτικό προσωπικό και πρόγραμμα σπουδών. Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε και η σχολή της Φυσικοθεραπείας θα παραμείνει στο Αίγιο για την ώρα. Θα πρέπει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλουμε στην αναβάθμιση των περιφερειακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδίως στο Αίγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου