Νίκος Νικολόπουλος: Καταγγέλω την ωμή προσπάθεια φίμωσης του Γιώργου Τράγκα

Ο πρωην Υφυπουργός και Βουλευτης  Νικος Νικολόπουλος  έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα  την  επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΕΣΡ που υπογράφει ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κόμματος Ελλαδος οπου καταγγέλει την ωμή προσπάθεια φίμωσης του Γιώργου Τράγκα και τον αποκλεισμό του κινήματος ελεύθεροι άνθρωποι από τα συστημικά ΜΜΕ μαζι με την παρακάτω δήλωση :

Η επικαιρότητα είναι τόσο πλούσια και ποικίλη που είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Τα θέματα που αναδεικνύονται καθημερινά είναι πολλά  και σημαντικά. Αδύνατο κανείς να τα αγνοήσει γιατί άπτονται όλων των βασικών τομέων της Εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής. 

 

Κανένα από αυτά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς στον σκοπό μας να αναδεικνύουμε και να ενημερώνουμε τους συμπολίτες ώστε γνωρίζοντας να έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο γνώμη ελεύθερη και στάση κριτική προς όλους, μηδέ ημών εξαιρουμένων. Προσπαθούμε με τις φτωχές μας δυνάμεις να υψώσουμε ένα ανάχωμα στην παραπληροφόρηση των συστημικών ΜΜΕ. Δυστυχώς είμαστε σε μια περίοδο όπου οι «πετσωμένοι» γίγαντες των Μέσων Ενημέρωσης βαφτίζουν την Προπαγάνδα σε Ενημέρωση.

Φαίνεται όμως ότι κάνουμε καλή δουλειά. Προκύπτει από τις λυσσώδεις προσπάθειές τους να μας φιμώσουν, από την εμφανή προσπάθειά τους να προσποιηθούν ότι δεν υπάρχουμε, από τις επιθέσεις που επιχειρούν εναντίον μας χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία Θεσμούς και Αρχές.

Τελευταία τους προσπάθεια η μαζική αποστολή παραπόνων στο ΕΣΡ για αυτά που λέει στις εκπομπές του  ο πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Γ. Τράγκας. Δεκαετίες τώρα δημοσιογράφος, δεκάδες χιλιάδες ώρες ζωντανών εκπομπών σε ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Ασυμβίβαστος και καυστικός, έντονος και σφόδρα επικριτικός στα κακώς κείμενα, ευθύς και άμεσος χωρίς να μασάει τα λόγια του λέγοντας τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Ανέκαθεν έτσι πορευόταν και έτσι κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση από ανώτατους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, από οικονομικούς παράγοντες και από τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους. Ξαφνικά ο Γ. Τράγκας και το στυλ του ενόχλησαν κάποιους. Τους ενόχλησαν ταυτόχρονα και σε διαφορετικά σημεία στην Ελλάδα. Όσο μιλούσε από τις συχνότητες των συστημικών μέσων «ενοχλούσε» μόνο τους ιδιοκτήτες τους, ο κόσμος τον άκουγε με ενδιαφέρον. Όταν άρχισε να μιλάει από δικά του και συνεργαζόμενα μέσα αιφνιδίως ενοχλήθηκαν «κάποιοι ακροατές». Η ενόχληση προέκυψε σαν την πανδημία. Ξαφνικά, μαζικά και σε διαφορετικά μέρη. Τι σύμπτωση αλήθεια. Για όποιον πιστεύει στις συμπτώσεις. Τι «επιτελικός» σχεδιασμός αλήθεια για όποιον δεν πιστεύει στις συμπτώσεις.

Το ΕΣΡ βέβαια ανταποκρίθηκε άμεσα στην «ενόχληση» των σε διατεταγμένη υπηρεσία ακροατών. Δεν απευθύνθηκε όμως στην πηγή αλλά στους αναμεταδότες. Θεώρησε ότι οι συνεργαζόμενοι σταθμοί, αυτοί που αναμεταδίδουν τα μηνύματα του Γ. Τράγκα είναι οι αδύναμοι κρίκοι. Με άλλα λόγια το ΕΣΡ που ο λόγος ύπαρξής του είναι να διασφαλίσει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αντί να στραφεί κατά της μαζικής προπαγάνδας και να αναρωτηθεί για την ποιότητα της ενημέρωσης όταν λιβανίζεται πανταχόθεν ο Μωυσής, αναρωτιέται, κατόπιν παραπόνων,  αν ο Τράγκας διαδίδει «ψευδείς ειδήσεις».

Δεν αναρωτήθηκε από πού ξέρουν αυτοί που παραπονέθηκαν ότι ο Τράγκας διαδίδει ψευδείς ειδήσεις ότι είναι τέτοιες.

Διαψεύστηκε κάτι που είπε ο Τράγκας ;

Βγήκε κάποιος επίσημα με το όνομά του να πεί ότι ο Τράγκας είπε αυτό ή το άλλο και δεν είναι αλήθεια και το απέδειξε ;

Προσέφυγε στην Δικαιοσύνη γιατί αδικήθηκε ;

Βγήκε απόφαση Δικαστική ότι ο Τράγκας ψεύδεται ;

Πολλά ερωτηματικά χωρίς απάντηση.

Να καταθέσουμε άλλο ένα ερώτημα δικό μας.

Μήπως το ΕΣΡ θα έπρεπε  να κάνει καλύτερα την δουλειά του ;

Να ελέγξει τις εκατοντάδες ώρες των δελτίων προπαγάνδας ;

Την απόκρυψη ειδήσεων ;

Το πέπλο σιωπής που καλύπτει ότι δεν υμνολογεί την κυβέρνηση ;

Το γεγονός ότι αγνοούνται σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά κινήματα πανελλήνιας εμβέλειας ; 

Πιστεύει το ΕΣΡ ότι η ενημέρωση από τα συστημικά ΜΜΕ είναι συμβατή με το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου και με την αποστολή που από τον Νόμο έχει ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου