ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο

Διαδοχικές Συναντήσεις του Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Μπούρα
Διαδοχικές συναντήσεις με ποικιλία θεμάτων που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών  πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Με όλους τους Συλλόγους των εργαζόμενων συναντήθηκε χθες 15/4/21 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας. Συγκεκριμένα εκπρόσωποι των Συλλόγων ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικοί, Συμβασιούχοι συναντήθηκαν  με τον Πρύτανη, με αντικείμενο  θέματα που αφορούν τις καταλήψεις και τον χειρισμό τους, θέματα φύλαξης του Πανεπιστημίου, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των μαθημάτων με δια ζώσης διδασκαλία. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε διεξοδική ανάλυση των θεμάτων με ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Μπούρας συμμετείχε σήμερα 16/4/21 σε τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων,  κ. Μαρία Συρεγγέλα. Η συμμετοχή του Πρυτάνεως στην τηλεδιάσκεψη απαντά στην πρόσκληση της Υφυπουργού για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες.

Συνάντηση πραγματοποίησε την Δευτέρα 12/4/2021 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ) και Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, Χάρη Λαμπρόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης η διερεύνηση θεμάτων συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την εν λόγω Τράπεζα.

Με κατοίκους της περιοχής Κ. Καστριτσίου, στην οποία συμμετείχαν η  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κ. Κατερίνα Σολωμού και ένας εκ των Δημοτικών  Συμβούλων ο κ. Θεόδωρος Ξυλιάς, συναντήθηκε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, με αντικείμενο διαδικαστικά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου και αφορούν την περιοχή Καστριτσίου.


Εγκρίθηκε από τον ΕΛΚΕ,  η ενίσχυση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών χωρίς δίδακτρα καθώς και η επιδότηση διοργάνωσης Συνεδρίων
Η Επιτροπή Ερευνών του ΕΛΚΕ στην συνεδρίαση της 14ης Απριλίου 2021, ενέκρινε:
α) τη χρηματοδότηση του συνόλου των αιτήσεων (ποσό 36.000 ευρώ) για ενίσχυση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών χωρίς δίδακτρα (νέα δράση 3.23 του προϋπολογισμού 2021). Οι αιτήσεις και εγκρίσεις αφορούσαν τα Π.Μ.Σ. των ακολούθων Τμημάτων: Μαθηματικό (2 προγράμματα), Χημείας (2 προγράμματα), Φυσικής (2 προγράμματα), Θεατρικών Σπουδών, Ιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γεωλογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Προσχολικής Αγωγής, Φιλολογίας και Βιολογίας.
β)  οικονομική ενίσχυση για την εξ’ αποστάσεως διοργάνωση τριών (3) Συνεδρίων και τεσσάρων ( 4 ) Ημερίδων (ποσό 3.840 ευρώ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Αιτήματα για εκδηλώσεις με φυσική παρουσία δεν εξετάστηκαν στη παρούσα χρονική στιγμή, λόγω των περιορισμών της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης. Η ενίσχυση των Συνεδρίων προϋποθέτει την αναφορά ευχαριστιών και την καταγραφή του Πανεπιστημίου Πατρών ως χορηγού. Στην περίπτωση πρόβλεψης εξόδων εγγραφής, η οικονομική ενίσχυση είναι υποχρεωτικό να εξασφαλίσει την, χωρίς κόστος, συμμετοχή φοιτητών (ισόποση με την ενίσχυση) του Ιδρύματος μας.


Ημερίδα ΓΡΑΔΙΜ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης /Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Οι αντιλήψεις των μελών ΔΕΠ για το διδακτικό τους έργο» στις 16/4/21 στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο Πανεπιστημίων
Διαδικτυακή Ημερίδα αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιείται σήμερα, 16 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00 – 13.30 με θέμα: «Οι αντιλήψεις των μελών ΔΕΠ για το διδακτικό τους έργο». Ειδικότερα τα Γραφεία Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει, διοργανώνουν τη δεύτερη κοινή Ημερίδα. Στη διαδικτυακή Ημερίδα με το προαναφερόμενο θέμα  θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 μεταξύ των μελών των δύο Πανεπιστημίων στο πλαίσιο της Πράξης «Νέοι Ερευνητές» (ΕΣΠΑ 2014-2020). Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα ακολουθήσει συζήτηση. Όσοι/ όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZALUEikCDrQJUNSmwPN_KrMv8Y5gcIYBo229z-hmqoOnNYw/viewform, προκειμένου να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Διαδικτυακή Εκδήλωση για μαθητές Γ΄ Λυκείου με θέμα: «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων» θα πραγματοποιηθεί 20, 21 & 22 Απριλίου 2021
Το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (1ο & 2ο ΚΕΣΥ Ν. Αχαΐας), διοργανώνει Διαδικτυακή Εκδήλωση στις 20, 21 & 22 Απριλίου 2021, για μαθητές Γ΄ Λυκείου με θέμα: «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων», στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων φοιτητών.
Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές Γ΄ Λυκείου του νομού Αχαΐας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, να  ενημερωθούν από τα Τμήματα για τα προγράμματα σπουδών τους, τις επαγγελματικές προοπτικές και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

  • Παρουσίαση Τμημάτων 1ου Επιστημονικού Πεδίου «Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες», Τρίτη 20/4/21 9:00π.μ. – 10:15π.μ.
  • Παρουσίαση Τμημάτων 2ου Επιστημονικού Πεδίου «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», Τρίτη 20/4/21 11:00π.μ. – 13:50μ.μ. & Τετάρτη 21/4/21 9:00π.μ.-10:00π.μ
  • Παρουσίαση Τμημάτων 3ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστήμες Υγείας και Ζωής», Τετάρτη 21/4/21 10:30π.μ. – 12:55μ.μ.
  • Παρουσίαση Τμημάτων 4ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής», Πέμπτη 22/4/21 9:00π.μ. – 11:20π.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/programma_ekdilosis.pdf

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://upatras.webex.com/upatras/onstage/g.php?MTID=e312d317471b7aa5a45a7dde233249052 *Αν σας ζητηθεί password συμπληρώστε το: hJaqjmWu633

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου