Νίκος Νικολόπουλος: LockDown παλινωδίες


Πάλι το έκανε το θαύμα του το «Επιτελικό Κράτος».

Το μεσημέρι άνοιξε τα μαγαζιά στην Επικράτεια και το βράδυ τα έκλεισε σε τρεις νομούς της χώρας.

Προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός όταν πήρε την εισήγηση της Επιτροπής για το άνοιγμα του λιανεμπορίου επειγόταν να φύγει και δεν την διάβασε ολόκληρη. Το βραδάκι που ηρέμησε και δεν είχε τι να κάνει την ξανακοίταξε και διαπίστωσε ότι δεν τα είπε πολύ καλά. Όντας λοιπόν ευσυνείδητος έσπευσε νυχτιάτικα να την διορθώσει. Έτσι σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη έκλεισαν τα μαγαζιά πριν ανοίξουν.  

 Δικαιολογίες εκ των υστέρων βρίσκονται. Σοβαρές ή γελοίες, ανάλογα με την σοβαρότητα ή όχι αυτών που τις επικαλούνται. Η αξιοπιστία όμως εξακολουθεί να είναι ζητούμενο. Η οικονομία και οι ζωές των ανθρώπων απαιτούν σταθερότητα, σοβαρότητα  και συνέπεια. Το είπα ξείπα δεν συνάδει με τίποτα από τα παραπάνω. 

Η κοινωνία παρακολουθεί κυρίως όμως βιώνει. Αποφάσισε να μην παραμένει σιωπηλός μάρτυρας. Οι πληττόμενοι αντιδρούν με αποφασιστικότητα. Μετριοπαθής μέχρι στιγμής η αντίδρασή τους. 

Σήμερα  στις υπό απαγόρευση περιφέρειες καταφθάνουν Υπουργοί να κατευνάσουν, να εξηγήσουν να δικαιολογήσουν. Προφανώς θα μεταφέρουν την ευθύνη στους λοιμωξιολόγους. Πιθανώς δεν θα έρθουν με άδεια χέρια, θα τάξουν και θα διαβεβαιώσουν.

Το ερώτημα είναι : Όλα αγοράζονται ; Ακόμα και η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης που διανύει το ατελείωτο  μίλι της ανικανότητάς της ;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου