ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ : Η γωνία Αγίου Ανδρέου και Ζαϊμη άλλοτε και τώρα

Σκαλωσιές είδαμε ότι έχουν τοποθετηθεί στο ερειπωμένο κτίριο στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέου και Ζαϊμη, δίπλα στο ξενοδοχείο «Αδωνις».

Σε ότι έχει απομείνει από αυτό, προφανώς τώρα σχεδιάζεται ανάπλαση και αξιοποίηση καθώς ήταν  επί χρόνια σε εγκατάλειψη με ότι και αντιαισθητικό συνεπαγόταν και ως εικόνα σε ένα τόσο  πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Το ακίνητο που τελεί σε πολύ-ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει τη δική του πλούσια ιστορία, καθώς  προπολεμικά περίπου από το 1935 στέγαζε το ξενοδοχείο  «Κεντρικόν» της οικογένειας Βαζούρα που το λειτούργησε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960, ενώ εκεί ήταν και ο σταθμός / γραφεία  του  υπεραστικού ΚΤΕΛ που τώρα εδρεύει  στο γειτονικό μεγάλο κτίριο. Ηταν τότε  μια Πάτρα πολύ πιο διαφορετική, με άλλους ρυθμούς και ήσυχο τρόπο ζωής, με σημείο αναφοράς, δίπλα στο «Κεντρικόν»  και το τσαγκαράδικο του μπάρμπα Φώτη, που για ένα διάστημα (δεκαετία 1960 )ήταν παραδίπλα και στην παλαιά Αγορά Αργύρη επί της Αγίου Ανδρέου.


 

Τώρα το υπό ριζική ανάπλαση κτίριο προορίζεται για καταστήματα ( καφέ ή φαστ φούντ ) στο ισόγειο και σε δεύτερη φάση ίσως για πανσιόν στον πρώτο όροφο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου