Ώρα Πατρών: "Πελετίδης με επιχειρήματα Θεοδωρικάκου" και η απάντηση

Ούτε τα προσχήματα κράτησε ούτε το φύλλο συκής, η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών (φωτο)είχε έγκαιρα ζητήσει με έγγραφό της από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα γιατί οι εργαζόμενοι έχουν σε μερικές ημέρες την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς να το θέσει ως εκ του νόμου όφειλε. Αίτημα των εργαζομένων είναι να παραμείνουν μερικούς μήνες για εργασία προκειμένου να εξασφαλίσουν το επίδομα ανεργίας, το οποίοι τους στερεί η δημοτική αρχή.

 

 

 Το θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος με επιχειρήματα της κυβέρνησης απάντησε, αφού απορρίφθηκε το θέμα από την οικονομική επιτροπή τι νόημα έχει να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο; Ενημερώνουμε ότι στην οικονομική επιτροπή το καταψήφισε η παράταξη του κ. Πελετίδη που έχει την πλειοψηφία, μετά την τροποποίηση που έκανε τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αποδέχεται δηλαδή ο Δήμαρχος τις υπερεξουσίες και το πραξικόπημα κατάργησης της απλής αναλογικής από τον νόμο του Θεοδωρικάκου.

Πριν τις δημοτικές εκλογές ο κ. Πελετίδης ξιφούλκησε έξω από τα δικαστήρια κλείνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες υπέρ των εργαζομένων, τους ξέχασε μετά για να τους δώσει μάλλον ραντεβού το 2023.

Σανίδα σωτηρίας στον κ. Πελετίδη για να μην περάσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν το λευκό που ψήφισε η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Παραδίδουμε τη διπρόσωπη δημοτική αρχή στην κρίση του πατραϊκού λαού.

 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ  : Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε όψιμα

τον μανδύα του φιλεργατικού

"Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ώρα Πατρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο δια του  επικεφαλής της κ. Ρώρου, ζήτησαν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, στη  σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το αίτημα 33 οκταμηνιτών συμβασιούχων, που απασχολήθηκαν στο Δήμο μέσα στο 2018, να επανέλθουν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις 11/12/2019 είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, η οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε στις 16/12/2019. Στη συνέχεια, κατέθεσαν ξανά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε στις 7/2/2020.

Εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για την επιβίωσή τους και προσπαθούν να τους στρέψουν ενάντια στη Δημοτική Αρχή –που είναι ο μόνος σύμμαχός τους- ισχυριζόμενοι ψευδώς, ότι «μπορεί να τους μονιμοποιήσει και δεν το κάνει»!

Βγάζουν «λάδι» την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει και υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία, με προγράμματα μερικών μηνών.

Το σύστημα που υπηρετούν γεννά φτώχεια και ανεργία. Οι κυβερνήσεις χθες του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ δεν δέχτηκαν κανένα από το αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους, σε όλους τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, οι οποίοι έδιναν και δίνουν «καρμπόν» την ίδια απάντηση: «Με την παρέλευση του 8μήνου, οι ‘ωφελούμενοι’ απολύονται», όπως άλλωστε είχε απαντήσει και η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σε αντιπροσωπεία εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας. Ας μην τα ξεχνάει αυτά ο κύριος Ρώρος και οι σύντροφοί του.

Η Δημοτική Αρχή  θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τα εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, να υπάρχει  δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν, στο σύνολό τους, οι ανάγκες στο Δήμο.

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα της ανεργίας και των συμβασιούχων στα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ θα συζητηθεί, συνολικά και ολοκληρωμένα, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου