ΤΡΙΠΟΛΗ : Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παρέμβαση για την Στελέχωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στα αιτήματα των επιχειρήσεων

Την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,  Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου ζητά σε επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα αιτήματα των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην ενίσχυση της περιφερειακής επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας  και σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, έχει την υποχρέωση να σας μεταφέρει θέματα και προβλήματα που επισημαίνονται από τις επιχειρήσεις και τους δυνητικούς επενδυτές στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων μας, θέλουμε, με την παρούσα επιστολή, να θέσουμε υπόψη σας ένα θέμα που χρήζει της δικής σας προσοχής και παρέμβασης.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι αρμοδιότητεςπου σχετίζονται με την  περιβαλλοντική αδειοδότηση ιδιωτικών και δημοσίων έργων Α2 κατηγορίας καθώς και εκείνες που αφορούν σε βασικές πολεοδομικές ρυθμίσεις κρατικού επιπέδου ως και ρυθμίσεις χωροταξικού σχεδιασμού επιπέδου Δήμου ανήκουν στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. Στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, που έχει έδρα στην Τρίπολη, έχουν ανατεθεί περισσότερες από 45 διαφορετικές αρμοδιότητες στους τομείς του περιβάλλοντος και της πολεοδομίαςγια τις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, στις οποίες ανήκουν διοικητικά 26 Δήμοι. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων αυτών ξεχωρίζουμε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων καθώς και την έγκριση παρεκκλίσεων όρων δόμησης εκτός σχεδίου,για τις υφιστάμενες και υπό ίδρυση ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τις οποίες, όπως αντιλαμβάνεστε, εξαρτάται κατά πολύ η ίδρυση και ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Πολλά μέλη-επιχειρήσεις μας, αλλά και υποψήφιοι επενδυτές επεσήμαναν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την καθυστέρηση που παρατηρείται στις διαδικασίες έγκρισης από την ανωτέρω Υπηρεσία. Μετά από επικοινωνία μας με τα στελέχη της εν λόγω Υπηρεσίας, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη έκπληξη ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία, με όλο αυτόν τον όγκο αρμοδιοτήτων, στελεχώνεται από 5 μηχανικούς (και στο άμεσο μέλλον 4) και 2 διοικητικούς υπαλλήλους, για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρόλο που στο οργανόγραμμά της προβλέπονται 28 οργανικές θέσεις. Μετά την επικοινωνία αυτή, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αδυναμία της Υπηρεσίας, λόγω υπο-στελέχωσης, να ανταποκριθεί σε εύλογο χρόνο στα αιτήματα των επιχειρήσεων, παρά την ευσυνειδησία και την άοκνη προσπάθεια των υπαλλήλων της.

Απευθυνόμαστε λοιπόν, κύριε Υπουργέ, σε εσάς ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, και σας ζητάμε, εκ μέρους των μελών μας, υφιστάμενων και εν δυνάμει επιχειρήσεων, να επιληφθείτε του θέματος αυτού και να προωθήσετε μια λύση για την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εν λόγω Υπηρεσίας, μέσω της πρόσληψης νέων υπαλλήλων, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα αιτήματα των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην ενίσχυση της περιφερειακής επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου