Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Τα εκπληκτικά κορίτσια του Χάρη Παυλίδη νίκησαν 7-6 στον τελικό του Final 4 της Euro League την ουγγρική Ντουναϊσβάρος που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, και επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2015, οπότε είχε κατακτήσει τον τίτλο στο κολυμβητήριο του Πειραιά.
 
 Ο Ολυμπιακός που μετράει έξι συμμετοχές σε Final 4 και που την τελευταία πενταετία έχει δώσει το «παρών» τέσσερις φορές, έπαιξε σε τελικό για τέταρτη φορά στις τελευταίες έξι διοργανώσεις. Παράλληλα, πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού πόλο που έφτασε τα έξι τρόπαια στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό (2015, 2021), τη Γλυφάδα (2000, 2003) και τη Βουλιαγμένη (2009, 2010) να έχουν από δύο κατακτήσεις. Αλλωστε οι ελληνικές ομάδες μετρούν εννέα συμμετοχές σε τελικό στις τελευταίες 13 διοργανώσεις. Σημειωτέον ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει επίσης το Len Trophy το 2014 και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2015.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο τις ευκαιρίες που είχε στην παίκτρια παραπάνω. Με τις Βασιλική και Μαργαρίτα Πλευρίτου να βρίσκουν δίχτυα όπως και η Ελευθεριάδου, η ομάδα του Πειραιά απάντησε και τις δύο φορές που ισοφάρισε η Ντουναϊσβάρος και προηγήθηκε με 3-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Με δύο σερί τέρματα της Σίλαγκι η Ντουναϊσβάρος μπήκε φουριόζα στο δεύτερο οκτάλεπτο και προηγήθηκε με 3-4. Ο Ολυμπιακός όμως ισοφάρισε σε 4-4 με γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω ενώ προηγήθηκε με 5-4 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Αβραμίδου 16 δεύτερα πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός άργησε να βρει γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο. Η Ντουναϊσβάρος μπήκε και πάλι δυνατά και προηγήθηκε με 6-5 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Γκάρντα. Στην αμέσως προηγούμενη φάση η τερματοφύλακας Μαγιάρι απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε η Αβραμίδου. Η Τσουκαλά, δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου διαμόρφωσε το 6-6, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο. Εκεί, έπειτα από μεγάλη μάχη, η Βάσω Πλευρίτου «έγραψε» το 7-6 με παίκτρια παραπάνω 2.39'' πριν το τέλος. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου. 

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ (Μίχοκ): Μάγκιαρι , Ζίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαγιό, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζιέγκλερ, Μούσκι, Μπρεζόβσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου