ΠΑΤΡΑ : Δήλωση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την επίθεση Πελετίδη στον Αμερικανό Πρέσβη

" Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κήρυξε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Πάτρα τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ ο οποίος είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδριο για το παρόν και το μέλλον της περιοχής. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμαρχος Πατρέων δεν ενδιαφέρεται για τίποτα από όλα αυτά παρά μόνο για την τήρηση της γνωστής ξύλινης κομματικής του γραμμής. Δηλαδή «Όλοι κάτι λέγανε και ο μυλωνάς το αλεύρι»! 

 

Δεν δικαιούται  όμως σε καμία περίπτωση ως πρώτος πολίτης της πόλης να διώχνει κανέναν και μάλιστα να υποκινεί εκδηλώσεις εναντίον του. Δεν έλαβε από τον Πατραϊκό λαό καμία τέτοια εξουσιοδότηση. Από το σπίτι του μπορεί να διώχνει όποιον θέλει. Η μεγάλη πλειοψηφία των φιλόξενων Πατρινών πολιτών δεν έχει καμία σχέση με τις παρωπίδες και την πολιτική ναφθαλίνη του κ.Πελετίδη".

 Η Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων,

για τη συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ, σε συνέδριο στην Πάτρα :

        " Για ακόμη μία χρονιά, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει καλέσει ως ομιλητή στο συνέδριο που διοργανώνει, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού. Ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ. Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο. Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται, η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κ.τ.λ.), όπως επίσης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, «ξεπλένουν» τις ευθύνες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η Δημοτική Αρχή δε θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος".

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου