ΠΑΤΡΑ : ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Εγκαινιάζεται επίσημα ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων με μια μεγάλη συναυλία και δυο σημαντικές εκθέσεις το Σάββατο 26 Ιουνίου , ώρα 20:00. Ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων θα αποτελέσει πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Ο Δήμος Πατρέων ανακαίνισε ριζικά το χώρο  τον οποίο παρέλαβε λεηλατημένο . Πλέον, ανοίγει επίσημα τις πύλες του προσφέροντας ένα ολοζώντανο κύτταρο πολιτισμού στους Πατρινούς και τους επισκέπτες, κύτταρο εκπαίδευσης, δημιουργίας, γνώσης και ψυχαγωγίας.

 





 

Το πρόγραμμα των εγκαινίων έχει ως εξής:

Ώρα προσέλευσης 19:00

Τελετή εγκαινίων 20:00

Συναυλία «Άγιος ο Έρωτας» Γιώργος Ανδρέου & Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων 21:30-22:30

Παράλληλη ξενάγηση στις εκθέσεις: «Εκ-Μαγεία» και «για ένα σχολείο με Σχέδιο» από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας και την Ένωση  Εκπαιδευτικών  Εικαστικών  Μαθημάτων αντίστοιχα.

Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών από τη πανδημία Covid19 απαιτείται κράτηση θέσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας carnivalpatras.gr από την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ώρα 10.00

Η ανακαίνιση του χώρου των Παλαιών Σφαγείων υλοποιήθηκε μέσω του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδα Ιταλία 2014-2020 με το Δήμο Πατρέων ως επικεφαλής εταίρο.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν από Ελλάδα η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας ενώ από Ιταλία ο Σύνδεσμος Θεάτρων της Απούλιας και η Περιφέρεια της Απούλιας - Department Economy of Culture, Tourism and Territory. Επίσης συνδεδεμένος εταίρος είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου