ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: Να αλλάξουμε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη και στην Ανακύκλωση.

 Μετά από επτά χρόνια αδράνειας και ανυπαρξίας, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Πελετίδη αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανακύκλωση στην Πάτρα.

Επειδή η Ανακύκλωση δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να ευαισθητοποίησης τους πολίτες, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο.

 Ελπίζω οι προτάσεις της Παράταξής μας να εφαρμοστούν προς όφελος της Κοινωνίας και του Περιβάλλοντος και να μην αποτελέσουν χαμένες ευκαιρίες, όπως μας έχει συνηθίσει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες τους, όπως αντίστοιχα το 2014 με τον τότε πρόεδρο της ΑΔΕΠ.

Κύριε Δήμαρχε,

Με ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων, επανέρχεται μετά από χρόνια στην ευαισθητοποίηση των Δημοτών για την Ανακύκλωση, με την αποστολή ενημερωτικού φυλλαδίου.

Δυστυχώς και στον τομέα αυτό, είναι εμφανείς η αποτυχία της  Δημοτικής Αρχής, τόσο σε ποσοστό ανακύκλωσης των απορριμμάτων όσο και στην πολιτική που έχετε ακολουθήσει τα τελευταία επτά χρόνια.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλώ να με ενημερώσετε, εάν υλοποιήθηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πατρών ΑΔΕΠ Α.Ε., για την «ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ», που υπογράφηκε το 2014 και με δαπάνη το ποσό των 50.000€.  (ΑΔΑ:ΩΠΘΝΟΕ62-ΒΓΩ), απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό 158/22.11.2014.

Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσετε και τους συνδημότες μας, εάν υπάρχει σήμερα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανακύκλωση στον Δήμο Πατρέων ή αποτελεί ένα ακόμη «Πυροτέχνημα», στην προσπάθεια για εξωραϊσμό της καταρρέουσας εικόνας την Δημοτικής Αρχής.

Ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» πιστεύουμε ότι ο Δήμος οφείλει, να προχωρήσει στις παρακάτω άμεσες ενέργειες:

Ø Την αξιοποίηση και ένταξη στα σχολεία σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, το πρόγραμμα ανακύκλωσης με την ονομασία  «Ανακύκλωση στα σχολεία – Αλλάζοντας Συμπεριφορές», που είναι  υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Με τον τρόπο αυτό θα διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στην Νέα Γενιά.

Ø Να δημιουργηθούν στο Δήμο Πράσινα Σημεία και Γωνιές, ώστε να γίνεται η διαλογή στην πηγή και να συμμετέχουν οι δημότες στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.  

Ø Να εφαρμοστή πρόγραμμα οικιακής  κομποστοποίησης, διαθέτοντας στους ενδιαφερόμενους πολίτες- εντελώς δωρεάν – κάδους, αναδευτήρα καθώς και οδηγίες κομποστοποίησης για τη σωστή χρήση του κάδου και τα οφέλη της κομποστοποίησης. 

 

Οι παραπάνω προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», εάν υλοποιηθούν από την Δημοτική Αρχή, θα συμβάλλουν «χωρίς Κόπο αλλά με τρόπο», στην μείωση των απορριμμάτων και των ποσοτήτων που θα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου