ΠΑΤΡΑ : Εδώ Πανεπιστήμιο

Ακαδημαϊκό ημερολόγιο εξεταστικών περιόδων, έναρξης και λήξης μαθημάτων 2021-2022Η Σύγκλητος, στην υπ΄ αριθ. 187/27.5.2021 συνεδρίασή της, καθόρισε την έναρξη και λήξη των μαθημάτων του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, καθώς και των εξεταστικών περιόδων του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ως εξής:

  • Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2021: 27.8.2021 -  24.9.2021
  • Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου: 4.10.2021
  • Λήξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου: 14.1.2022
  • Εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου: 24.1.2022 – 11.2.2022
  • Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 21.2.2022
  • Λήξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 3.6.2022
  • Εξετάσεις εαρινού εξαμήνου: 13.6.2022 -1.7.2022

Άμεσα η παροχή Επιμορφωτικών Προγραμμάτων από το  Κέντρο Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστήμιου Πατρών
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών- Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π. παρέχει το επόμενο διάστημα τα ακόλουθα εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα:

  • Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
  • ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΔΕΣΗΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ – ΕRGON IASTM TECHNIQUE
  • ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΣΑΡΚΟΠΕΝΙΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΕΠΙΠΕΔΟ Ι)
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • PERFORMANCE: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ACCOUNTING AND BUSINESS

Δείτε επιπλέον πληροφορίες για τα προγράμματα στην ιστοσελίδα του Κέντρου https://kedivim.upatras.gr/e-learning/ ή ζητήστε επιπλέον πληροφορίες: e-mail: kedivim@upatras.gr, τηλ. 2610.99.66.39


Κυκλοφόρησε ο τελευταίος τόμος του διεθνούς επιστημονικού Περιοδικού «Λογεον/Logeion» 10 (2020)
Kυκλοφόρησε ο τελευταίος τόμος (10/2020) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Λογεῖον/Logeion. Α Journal of Ancient Theatre, το οποίο εκδίδεται υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών κ. Σ. Τσιτσιρίδη, με τη στήριξη του Τμήματος και σε συνεργασία με επιστήμονες από άλλα Πανεπιστήμια. Σκοπός του περιοδικού είναι η μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού θεάτρου διεπιστημονικά (από την πλευρά, μεταξύ άλλων, της θεατρολογίας, της κλασικής φιλολογίας, της αρχαιολογίας, της επιγραφικής) τόσο σε σχέση με την ίδια την αρχαιότητα όσο και με την πρόσληψη του Αρχαίου Θεάτρου στη νεότερη εποχή. Το περιοδικό κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και συγχρόνως σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ περιλαμβάνεται ήδη σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνώς βάσεις ηλεκτρονικών περιοδικών, την ProQuest και την EBSCO. Προεπισκόπηση (preview) του τόμου μπορείτε να δείτε εδώ:  http://www.logeion.upatras.gr/


Νέο online Περιοδικό Βιβλιοκρισιών του Τμήματος Φιλοσοφίας
Το Τμήμα Φιλοσοφίας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου online Περιοδικού Φιλοσοφικών Βιβλιοκρισιών. Στο ηλεκτρονικό περιοδικό Φιλοσοφικές Βιβλιοκρισίες του Πανεπιστημίου Πατρών δημοσιεύονται πρωτότυπες βιβλιοκρισίες για σημαντικά ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα βιβλία, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών μεταφράσεων ξενόγλωσσων βιβλίων, από το χώρο της φιλοσοφίας. Οι βιβλιοκρισίες αφορούν εκδόσεις της τελευταίας τετραετίας. Ερευνητές που θέλουν να δημοσιεύσουν μια βιβλιοκρισία καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Συντακτική Επιτροπή, στην οποία υποβάλλονται και τα κείμενα προς δημοσίευση. Αυτά αξιολογούνται με ακαδημαϊκά κριτήρια από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής και από επιστημονικούς συνεργάτες. Αναλυτικές πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://philreviews.upatras.gr/


Επιτυχής συμμετοχή του Τμήματος Γεωλογίας με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρών
Το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόσκληση του Βοηθού Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, Γιώργου Μαγιάκη, συμμετείχε με την ελπίδα να μεταφέρει στους μικρούς εκπαιδευόμενους την ομορφιά της Επιστήμης της Γεωλογίας στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά» που λειτούργησε σε τρία ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. O Καθ. Περιβαλλοντικής και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος, Γιώργος Παπαθεοδώρου, περιέγραψε την αμφίδρομη σχέση ανθρώπου και θάλασσας μέσα από μικρής διάρκειας υποβρύχια βίντεο, συζήτησε το θέμα της ρύπανσης των θαλασσών, παρουσίασε όργανα και μεθόδους έρευνας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως και τις ιδιαίτερες μορφολογικές ενότητες του πυθμένα των θαλασσών της Ελλάδας. Επίσης, παρουσίασε το εντυπωσιακό υποθαλάσσιο πεδίο κρατήρων του Πατραϊκού Κόλπου, πληροφορίες για τσουνάμι που έχουν εκδηλωθεί στον ελλαδικό χώρο, και εικόνες αρχαίων και πιο πρόσφατων ναυαγίων που αναπαύονται στις ελληνικές θάλασσες.
  2. Ο Επικ. Καθ. Παλαιοντολογίας και Στρωματογραφίας του Τμήματος, Γιώργος Ηλιόπουλος, παρουσίασε, μαζί με τους συνεργάτες του, θέματα σχετικά με απολιθώματα, όπως π.χ. δεινοσαύρων, όπου τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν πραγματικά απολιθώματα, μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι.
  3. Ο Αναπλ. Καθ. του Τμήματος, Ιωάννης Ηλιόπουλος και οι κ.κ. Μαρία Κοκκαλιάρη και Νικούλα Κουγιά, μεταπτυχιακές φοιτήτριες, παρουσίασαν τον Γεωχρονολογικό Πίνακα με αναφορά στα κύρια γεωλογικά γεγονότα και τις διεργασίες που οδήγησαν στη σημερινή μορφή του πλανήτη μας. Παρουσιάστηκαν απλουστευμένα οι διαδικασίες σχηματισμού ορυκτών και πετρωμάτων από την επιφάνεια της Γης έως και τον μανδύα της, καθώς και η δράση των ηφαιστείων. Επίσης υπήρξε ξενάγηση στο μικρόκοσμο των ορυκτών πρώτων υλών, όπου τα παιδιά, με τη βοήθεια μικροσκοπίων, παρατήρησαν φαντασμαγορικές εικόνες των δομικών στοιχείων των πετρωμάτων (http://www.geology.upatras.gr/index.php/el/notices-gr/1563-sympraksi-tou-tmimatos-me-to-parko-ekpaideftikon-draseon-tou-dimou-patron).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου