ΠΑΤΡΑ : Ερχεται η νέα μόδα των εμπορικών Πάρκων

Εν μέσω πανδημίας και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, υπάρχει μια εταιρεία real estate στην Ελλάδα η οποία συνεχίζει πυρετωδώς το φιλόδοξο επενδυτικό της πλάνο.

Και παρά τον σκεπτικισμό αναφορικά με την πορεία της αγοράς ακινήτων συγκεκριμένα και της συνολικής αγοράς και οικονομίας γενικότερα, η Ten Brinke Ελλάς συνεχίζει να επενδύει σε ένα υβριδικό μοντέλο νέων εμπορικών project. Τα εμπορικά πάρκα.

 

 

Ήδη σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο πρώτο της εμπορικό πάρκο, σε ένα από τα καλύτερα εμπορικά φιλέτα της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το Φάληρο (και τα μεγάλα έργα ανάπλασης), το λιμάνι του Πειραιά αλλά και κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η Πειραιώς και η Λεωφόρος Κηφισού. Πρόκειται για το Piraeus Retail Park.

Η διαφορά σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα, τα οποία είναι επι το πλείστον κλειστά κτίρια, εντός των οποίων βρίσκονται τα καταστήματα, είναι οτι τα εμπορικά πάρκα είναι ανοικτά με αυτόνομη είσοδο σε αυτά για τα καταστήματα που βρίσκονται σε αυτά.

Αυτό παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως μεγαλύτερη ασφάλεια, αυτονομία αλλά και καλύτερη εμπορική διαχείριση, με τις μεγάλες αλυσίδες πλέον να προτιμούν αυτή τη λύση σε μεγάλο βαθμό.

Ας δούμε τα 1+3 νέα εμπορικά πάρκα της Ten Brinke Ελλάς.

Piraeus Retail Park

Το νέο εμπορικό πάρκο κατασκευάζεται ήδη από την Ten Brinke Greece στο οικόπεδο που στέγαζε την ΒΙΣ (Βιομηχανία Συσκευασιών Α.Ε.) έως το 1997, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λεωφόρο Κηφισού, στο Νέο Φάληρο, ακριβώς απέναντι από το εμπορικό συγκρότημα που στεγάζει το Leroy Merlin, τον Κωτσόβολο και το Jumbo.

Συνολικά, στο εμπορικό πάρκο θα γίνουν 11 καταστήματα και ένα μεγάλο super market. Κατά πάσα πιθανότητα, το supermarket θα είναι της αλυσίδας ΑΒ καθώς στο παρελθόν έχει ήδη αναπτύξει και άλλα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Το εμπορικό πάρκο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2021.

3 νέα εμπορικά πάρκα στα σκαριά

Τα μεγάλα αστικά κέντρα, πλησίον σημαντικών υποδομών, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, αποτελούν προτιμητέα επιλογή για την Ten Brinke. Μάλιστα, η στρατηγική της αφορά την επέκταση και εκτός Αθήνας, σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο νέα εμπορικά πάρκα εκτός Αττικής, η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει το 2021.

Το πρώτο βρίσκεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην έκταση της πρώην (πλέον πτωχευμένης βιομηχανίας ξυλείας) ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων. Το οικόπεδο, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Πάτρας και στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο εμπορικό πάρκο έχει έκταση 21,5 στρέμματα. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 20 εκ. ευρώ.

Το δεύτερο βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, κοντά στο υπάρχον αεροδρόμιο. Η έκταση 42 στρεμμάτων θεωρείται ιδιαίτερα στρατηγική καθώς με τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, το παλιό αεροδρόμιο θα αποτελέσει ένα νέο μικρό “Ελληνικό“, μια έκταση που θα αξιοποιηθεί -όπως έχει εξαγγελθεί- στα πρότυπα της επένδυσης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Παράλληλα δρομολογείται και μια τρίτη επένδυση για νέο εμπορικό πάρκο στην Αττική, του οποίου οι διαδικασίες βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου