Πιέσεις για αργία τη Δευτέρα αν κερδίσει το Euro η Αγγλία

Περισσότερες από 320.000 υπογραφές είχε συγκεντρώσει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, αίτημα Βρετανών στο ιστότοπο του Κοινοβουλίου, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να ανακηρύξει την ερχόμενη Δευτέρα αργία.

Στο ψήφισμα τονίζουν ότι έτσι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον τελικό του Euro και να πανηγυρίσουν αν η Αγγλία κερδίσει.

 

Εργατικά συνδικάτα επίσης, παροτρύνουν τις εταιρείες να είναι ευέλικτες, όπου είναι δυνατόν, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να ξεκινήσουν αργότερα τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: «Δεν θέλω να προκαταλάβω το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής. Είναι σαφές ότι θέλουμε η Αγγλία να προχωρήσει πολύ και να κερδίσει τον τελικό και μετά θα εκθέσουμε τα σχέδιά μας».

Το Κοινοβούλιο εξετάζει όλα τα ψηφίσματα που λαμβάνουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές για συζήτηση.

Η επιτυχία της Αγγλίας θα ενισχύσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου;

Η νίκη για την Αγγλία επί της Ιταλίας το βράδυ της Κυριακής θα ήταν ο πρώτος μεγάλος θρίαμβος για τη χώρα από το 1966 που το κέρδισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο αγώνας έχει οριστεί να τελειώσει στις 10μμ, αλλά αν προχωρήσει περισσότερο θα μπορούσε να τελειώσει στις 11μμ.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl δήλωσε ότι θα αλλάξει τις ώρες λειτουργίας της τη Δευτέρα εάν η Αγγλία κερδίσει

Ο Μπορίς Τζόνσον έχει ήδη πει ότι οι παμπ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 11.15μμ αυτήν την Κυριακή για να μειώσουν τον κίνδυνο να κληθούν οι πελάτες να φύγουν πριν τελειώσει ο αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου