Καμπούλ: -Εκατοντάδες Αφγανοί στοιβαγμένοι σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος 800 Αφγανοί κατάφεραν να μπουν σε αεροπλάνο των ΗΠΑ



Δεν έχουν τέλος οι εικόνες χάους από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανθρώπους σε απόγνωση να κάνουν τα πάντα προκειμένου να καταφέρουν να μπουν σε ένα αεροσκάφος και να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, μετά την άνοδο των Ταλιμπάν.

Στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν άρχισαν να απογειώνονται σήμερα το πρωί, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δυτικής χώρας.

Ο διάδρομος, τον οποίο είχαν καταλάβει χθες, Δευτέρα, χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι εικόνες που έρχονται από την Καμπούλ είναι συγκλονιστικές. Ανθρωποι κρέμονται από τις φυσούνες των αεροπλάνων και σκαρφαλώνουν πάνω σε πολεμικά αεροσκάφη που είναι έτοιμα να απογειωθούν.

Τώρα έρχεται στο φως μία εικόνα από το εσωτερικό αεροπλάνου με περίπου 800 Αφγανούς πολίτες στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως για τους ανθρώπους αυτούς η φυγή από το Αφγανιστάν είναι μονόδρομος για τη σωτηρία τους.

Σύμφωνα με τη «New York Post», εκατοντάδες Αφγανοί που αγωνιούσαν για τη ζωή τους μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν έτρεξαν προς τη μισοκατεβασμένη ράμπα του C-17 Globemaster III και μπήκαν μέσα στο μεγάλο διαμέρισμα φορτίου του αεροσκάφους. Το πλήρωμα του φορτηγού αεροσκάφους αποφάσισε να επιτρέψει στους πρόσφυγες να παραμείνουν και το αεροσκάφος απογειώθηκε με ασφάλεια με προορισμό το Κατάρ.
<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/kampoyl-mesa-sta-prosfygika-aeroplana-800-afganoi-eiseballan">Καμπούλ: Συγκλονιστική εικόνα -Εκατοντάδες Αφγανοί στοιβαγμένοι σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος </a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου