Ερωτήματα για την καταστροφική πυρκαγιά της Αιγιάλειας

 

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Δυτική Αιγιάλεια μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας και κυρίως την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, που έχουν την ευθύνη της πολιτικής προστασίας.

Καθυστέρησαν οι δυνάμεις της πυρόσβεσης στο αρχικό στάδιο και σε συνδυασμό με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έγινε η κατάσταση ανεξέλεγκτη;

 

 

Ήταν ανεπαρκής και αναποτελεσματικός ο συντονισμός;

Ενημερώθηκαν για τον βαθμό επικινδυνότητας και κίνδυνο πυρκαγιάς, οι έχοντες την ευθύνη πρόληψης και υπήρχε ελλιπής προετοιμασία;   

Τα ερωτήματα είναι ανοικτά, δημόσια και καλοπροαίρετα.  

Γεγονός είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από αναζωπύρωση προηγούμενης, που είχε τεθεί σε περιορισμό πριν δύο μέρες.  

Πανηγυρισμοί λοιπόν  δεν χωρούν, όταν καταστράφηκε ολοσχερώς ένα πανέμορφο και μοναδικό περιβαλλοντικά  οικοσύστημα, με αναπτυξιακή υπεραξία.

Η παράταξή μας βρέθηκε δίπλα στον κόσμο που δοκιμάστηκε σκληρά, πληγώθηκε και στεναχωρήθηκε. Μιλήσαμε με τον δήμαρχο του δήμου Αιγιαλείας, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου καθώς και με στελέχη της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Τα βλέμματά μας είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα και στην διεκδίκηση αποτελεσματικών παρεμβάσεων, για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις δημοτικές  υποδομές, το περιβάλλον  και ιδιωτικές περιουσίες.    

Οι πολίτες όμως ζητούν να μάθουν την αλήθεια, για τα αίτια της πιο καταστροφικής πυρκαγιάς των τελευταίων ετών στην Αχαΐα.   

Απόστολος Κατσιφάρας- Δικαίωμα στην Πρόοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου