Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Επιστολή για τη διαμόρφωση πλατείας-ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ : Καλλίτερη άμυνα είναι η επίθεση (εναντίον όλων )


Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής σχετικά με τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης,Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας:

 

 

 

"Με απόφαση από τις 20/11/17 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης, Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας με συνολικό προϋπολογισμό 770.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Μέρος των χρημάτων θα δοθεί από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του δήμου. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ως προς την υλοποίηση του έργου και μάλιστα σε μία πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή.
Την Τρίτη 17/8/21 συνεργείο της εργολαβίας μετέβη στο χώρο και έκοψε ευκαλύπτους περίπου μισού αιώνα προκαλώντας έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων.
1. Γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων ώστε να αποφεύγονται εντάσεις;
2. Η διαμόρφωση και το κόψιμο των ευκαλύπτων έχουν αποφασιστεί από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής;
3. Θα μπορούσε στο σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής μελέτης να υπάρχει παρέμβαση ώστε να ενταχθούν και διασωθούν οι ευκάλυπτοι ή μέρος αυτών;
Τέλος προτείνουμε σε παρόμοιες παρεμβάσεις που γίνονται δρόμων, πλατειών ή άλλων έργων να υπάρχει ενημέρωση, διάλογος με τους κατοίκους και να μην επιλέγετε ο αιφνιδιασμός. Γιατί σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης".

Αντιπροσωπεία της Ώρας Πατρών αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργο Ρώρο και το συντονιστή της παράταξης Δημήτρη Παπαδόπουλο βρέθηκαν στο χώρο των εργασίων και συνομίλησαν με τους κατοίκους και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πατρέων.


Ετσι ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Πατρέων, Χρήστος Κορδάς, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το χώρο του πρώην λούνα παρκ στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου που θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Συναντήθηκε με ορισμένους κατοίκους και τους ενημέρωσε για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, διαβεβαιώνοντάς τους ( μετα από τις  διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις ) ότι δεν πρόκειται να κοπούν αλλοι ευκάλυπτοι που δεν εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα υποστήριξε οτι θα φυτευτούν και επιπλέον δέντρα, όπως προβλέπεται από την μελέτη, η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με 770.000 ευρώ.

 ΣΕ σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής :

"Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα, το άλσος του Αγίου Αλεξίου, αφέθηκε –στην μεγαλύτερη έκτασή του- με πολιτική απόφαση της τότε Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ, σε επιχειρηματίες που κατασκεύασαν Σούπερ Μάρκετ. Ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην λούνα παρκ, ήταν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και τότε, ενώ έπαιρναν δάνεια για δήθεν αναπτυξιακούς –όπως τα δικαιολογούσαν- σκοπούς, δεν θέλησαν να δώσουν το απαιτούμενο ποσόν στην Τράπεζα, για να παραμείνει όλος ο χώρος ελεύθερος για τους κατοίκους.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά στην κατασκευή μιας πλατείας στον εναπομείναντα χώρο, που επί 25 χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος από τις Δημοτικές Αρχές, διαμορφώνοντας έτσι, έναν όμορφο, δημόσιο χώρο, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των μεγάλων, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι η μελέτη του έργου και όσα προβλέπει, εγκρίθηκαν απ’ όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα και από αυτούς που σήμερα εμφανίζονται έμμεσα αντίθετοι. Είναι οι ίδιοι που αντιδρούν σε  κάθε ευκαιρία και με το παραμικρό, ακόμα και σε όσα οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Είναι αυτοί που στην πράξη εμποδίζουν το να γίνουν στον Δήμο μας, όσα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

Γι αυτούς προτεραιότητα είναι, η «ανάπτυξη» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων επιχειρηματιών και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου