ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Λουκιανού & Εικαστική έκθεση

 Στο Φεστιβάλ Θεάτρου Κρήνης από την ομάδα Equus

 Η ομάδα Equus  παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Λουκιανού σε διασκευή & σκηνοθεσία Γιώργου Παπαστεφάνου,  στις 23 Αυγούστου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου Κρήνης. Η ομάδα EQUUS με συνεχή επαγγελματική πορεία στο χώρο του θεάτρου και πολιτισμού φέτος για δεύτερη φορά έχει τη τιμή να φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήνης. 

 

 

 

 



Ενός φεστιβάλ που οφείλει την ύπαρξη και ανάπτυξή του καθώς και την ανάδειξη του θεάτρου της Κρήνης, στην διάθεση και εργασία των ανθρώπων της περιοχής που ασχολούνται με τον πολιτισμό. Με την παράσταση αυτή καθώς και την εικαστική έκθεση που την πλαισιώνει, εγκαινιάζεται και το 1ο φεστιβάλ της ομάδας με τίτλο EQUUS LIVING FESTIVAL, που θα περιλαμβάνει θέατρο, εικαστικά, performance και μουσική βραδιά στις επόμενες στάσεις. Θέμα του φεστιβάλ, εμπνεύσεις προερχόμενες από την Αληθινή Ιστορία του Λουκιανού. Ο Λουκιανός, συγγραφέας, φιλόσοφος και ρήτορας του 2ου αιώνα μ.Χ., έρχεται με το καυστικό, αριστοφανικό του πνεύμα να παρωδήσει τις τερατολογίες διάφορων εξωπραγματικών αφηγήσεων, αλλά και να υμνήσει την φαντασία. Στο βιβλίο του αφηγείται κωμικές ιστορίες φαντασίας, έργο κλασικό, πολύπλευρο, γραμμένο σε άψογη αττική διάλεκτο που τοποθετεί τον συγγραφέα ώς πρόδρομο της επιστημονικής φαντασίας. Η παράσταση φιλοδοξεί  να αποδώσει το πνεύμα του με λυτό, κλασσικό θέατρο «μπουλουκιού», με σύγχρονη και αφαιρετική ματιά.  Σκοπός του εγχειρήματος είναι να επαναφέρουμε την αμεσότητα του θεάτρου – πληγείσα όσο ποτέ στην παρούσα ιστορική στιγμή – με την μορφή μιας καθόλα και ουσιαστικά λαϊκής παράστασης και να υποστηρίξουμε την ζωτική ανανέωση των κλασικών κειμένων, ως έργα διαχρονικά που μπορούν να έχουν απήχηση και στο νεανικό κοινό, όταν αποκαλύπτονται με μια “φρέσκια ματιά”.

Η εικαστική έκθεση που θα φιλοξενείται στον αίθριο χώρο του θεάτρου της Κρήνης την ίδια μέρα, αποτελείται από εικαστικές εμπνεύσεις καλλιτεχνών από το έργο και τις εικόνες της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Λουκιανού ύστερα από πρόσκληση και υπό την επιμέλεια της Φιορέλας Μαστρόκαλου. Τα έργα δημιουργήθηκαν με τεχνικές γλυπτικής, ζωγραφικής σε καμβά, μικτής τεχνικής, paper mache & eco friendly recycled art, φωτογραφία , χειροποίητες κατασκευές και κόσμημα.

Στις επόμενες στάσεις του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν σε νέους χώρους η παράσταση, η εικαστική έκθεση, Live Performance καθώς και μια μουσική βραδιά της μουσικού και μαέστρου Κατερίνας Πολυμενάκου και της ομάδας της.

 Η ομάδα EQUUS, με καλλιτεχνική παρουσία που υπερβαίνει την δεκαετία, με αυτή την παράσταση, και κυρίως με το φεστιβάλ, ανοίγει την δίοδο επικοινωνίας και με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, και καλλιτέχνες που δημιουργούν στην Πάτρα, έχοντας ως φιλοδοξία την ελεύθερη συνομιλία των καλλιτεχνών με το κοινό με δίαυλο το καλλιτεχνικό έργο που αφυπνίζει αισθητικά και ιδεολογικά.

 

 

Στοιχεία παράστασης:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Λουκιανού

Ομάδα EQUUS

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαστεφάνου

Παίζουν:

Φιορέλα Μαστρόκαλου 

Λίλιαν Τσιούτσια

Μαριάννα Μωυσίδου

Ανδρέας Πλούμπης

Βασίλης Καλαντζής

Γιάννης Σιδέρης

 

Εικαστική έκθεση:

 

Τζωρτζίνα Αντωνάτου

Κατερίνα Γιαννοπούλου

Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Σοφία Λειβαδά

Angelina Niko

Αντώνης Νταλάπας

Μαρία Τυροκόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου