ΚΑΛΕΣΜΑ Νίκου Νικολόπουλου για ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

 την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 15:0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για μια ακόμα φορά προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα μιας ανύπαρκτηςευημερίας μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις και κακοήθη ψέματα, σε στημένες ερωτήσεις από τα υποτακτικά του ΜΜΕ.  Υποσχέθηκε χωρίς αιδώ ότι λόγω του πλούτου που δημιούργησε στα δυο χρόνια ήρθε η ώρα να μας  μοιράσει κοντά  στα 3,5 δις!!

Πόσο αλήθεια μας θύμισε τις εποχές ΓΑΠ τότε που ακριβώς η ίδια ευφορία επικρατούσε στα ΜΜΕ εκείνα τα "πλούσια" χρόνια του «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».

Ακούσαμε αφειδώς από τον Μητσοτάκη Β΄ το ΜΙΚΡΟ χιλιάδες νέες προσλήψεις, παροχές, απαλλαγές και άλλα καλούδια πολιτικής αγυρτείας!.

Μήπως ο Κούλης μας πάει σε εκλογές και για αυτό του έγραψαν μια έκθεση ιδεών; Μια έκθεση κατάλληλη για τον  ανεπαρκή, αλαζόνα και αδιάφορο για τα προβλήματα της κοινωνίας πρωθυπουργό;

Οι εξαγγελλόμενοι ρυθμοί  ανάπτυξης είναι βέβαιον πως δεν μπορούν να "ταΐσουν" τους ανθρώπους.Με το να κρύβει η κυβέρνηση και όλο το ταϊσμένομιντιακό σύστημα  κάτω από το χαλί το έλλειμμα και με το χρέος να εκτινάσσεται, το μόνο  αποτέλεσμα που το γνωρίζει ακόμα και ο πρωτοετής φοιτητής στις Οικονομικές σχολές των Πανεπιστημίων είναι ότι δημιουργείται μια οικονομική φούσκα η οποία θα σκάσει στα μούτρα μας θυμίζοντας χειρότερες ημέρες από αυτές που σαν λαός υπεστήκαμε επί μνημονίων για μια δεκαετία! Τα ζήσαμε αυτά και τώρα την ίδια στιγμή που ο απόφοιτος του Χαρβαντπρωθυπουργός μοιράζει ανέμελα Gigabyte οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» μας οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς μια ακόμα οικονομική κρίση για να ξαναζήσουμε ένα χειρότερο ΤΙΤΑΝΙΚΟ και μάλιστα υπό χειρότερες συνθήκες!

Άλλωστε η ευχάριστη διανομή πόρων - παροχών-  με παράλληλη απόκρυψη της βαθειάς ανισότητας, αποτελεί έναν στρεβλό δρόμο που χρόνια βαδίζουμε, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Για τους παραπάνω λόγους και για τους παρακάτω το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος άσκησε μια  δικαιολογημένη καυστική  κριτική που ο ίδιος ο Μητσοτάκης προκάλεσε. Μάλιστα μας απείλησεπως όποιος δεν  είναι μαζί του θα είναι απέναντι…Το δίλημμα που έβαλε απλό : ΑΥΤΟΣ Η ΕΜΕΙΣ

Εμείς οι Έλληνες  Χριστιανοδημοκράτες , γνήσιοι εκφραστές της λαϊκής ορθότητας είμαστε κατάμέτωπο αντίπαλοι του διεφθαρμένου καθεστώτος της ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ διαβεβαιώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι  απεδείχθη εκτός από κακός Πρωθυπουργός  και ένας κακός πλασιέ…

Δίνει λέει  50 GB στα παιδιά 15 χρόνων για να πάνε να εμβολιαστούν. Δηλαδή Κυριάκο τα παιδιά δεν έχουν γονείς να ρωτήσουν, δεν έχουν οικογένεια να συμβουλευτούν, περιμένεις εσύ να τα πείσεις με το «ζαχαρωτό» των 50 GB ;

Δεν υπάρχει προηγούμενο στη παγκόσμια ιστορία Πρωθυπουργός χώρας δημόσια να προσπαθεί να «δωροδοκήσει» τη Νεολαία  ανακοινώνοντας πως θα δώσει 50gb δώρο σε νέους! Τελικά μήπως το επάγγελμα που θα μπορούσε να διαπρέψει ο Μητσοτάκης ήταν συμμετοχή σε standup comedy ;

Και συνεχίζει ο φιλεύσπλαχνος πολιτικόςκληρονόμος την φιλεργατική και φιλανθρωπική του πολιτική: Εργαζόμενος με μισθό €1000, λέει, θα έχει ετήσια ελάφρυνση €200,ενώ ο άλλος με €2000 μισθό θα έχει όφελος €600.

Μόνος του μας εξηγεί ποιους δουλεύει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Η ΠΟΜΙΔΑ επίσης μας  θύμισε ότι προεκλογικά υποσχόταν «την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, και όχι τη διαιώνισή του με οποιοδήποτε έμμεσο τρόπο, και ιδιαίτερα με τη συνάθροιση και τιμωρητική φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων που τα περισσότερα είναι απρόσοδα.

Με τη δέσμευση ότι «τα περισσότερα νοικοκυριά θα πληρώσουν το 2022 χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021» δεν καθησυχάζει εκείνους που έχουν «ματώσει» πληρώνοντας τα περισσότερα, και δεν συμβιβάζεται με το δόγμα «δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

Επίσης αυτό που είπε είναι  η απόλυτα αναγκαία μείωση των συντελεστών της ληστρικής, κυριολεκτικά, κλίμακας φορολόγησης των μισθωμάτων, η οποία παραμένει ως είχε από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται στο 22%, ή στο 15,4% σε περίπτωση συγχώνευσής τους!

Εδώ να θυμίσουμε στον Ευρωλάγνο Πρωθυπουργό μας ότι στις άλλες ευρωπαϊκές  χώρες όταν θέλουν να ρίξουν τον πληθωρισμό, "κόβουν" κρατικές εισφορές (φόρους καυσίμων, φόρους τσιγάρων, τέλη ΔΕΗ, ΕΡΤ, Τηλεφωνία...).

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πολιτική τείνει να μετασχηματίσει  κατά τρόπο απότομο και βίαιο την Ελλάδα μας σε μια τριτοκοσμικού τύπου χώρα  στην οποία το 1/4 των πολιτών θα μπορεί να ζει με σχετική ευημερία και άνεση και η πλειοψηφία των 3/4 θα είναι υποχρεωμένη να επιβιώνει γύρω ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Στο πολιτικό, τέλος, πεδίο, οι σαρωτικές επιπτώσεις της νέας μεταμνημονιακής Covid  κρίσης θα οδηγήσουν αναπόδραστα σε κατάρρευση παραδοσιακών πολιτικών οριοθετήσεων και συμβατικών κομματικών περιχαρακώσεων, δημιουργώντας αναπόφευκτα ένα οξύ ζήτημα εκπροσώπησης των «μετέωρων» κοινωνικών στρωμάτων που θα πληγούν από την κρίση στη νέα πολιτική πραγματικότητα που ανακύπτει.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος διαπιστώνει την ανάγκη για την έκφραση μιας πολιτικής αντίληψης, η οποία να αναδεικνύει μια ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στο αίτημα για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και τη διασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας μας,

Σε μια εποχή όπου μηδενιστικές ελίτ προσπαθούν να επιβάλλουν την αντίληψη ότι το έθνος, ο λαός, το φύλο, ακόμη και ο ίδιος ο άνθρωπος, είναι "φαντασιακές κατασκευές", η υπεράσπιση της παραδοσιακής λειτουργίας της οικογένειας αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής επιβίωσης της χώρας και διαδηλώνει την πρόθεση του αυτό να αποτελεί τον πυρήνα για την υποστήριξη αυτών των θέσεων, αλλά και το πρόπλασμα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα διευκόλυναν τις πολιτικές διεργασίες για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής συσπείρωσης, η οποία θα εκπροσωπούσε αυτές τις απόψεις.

Το ερώτημα δεν είναι πια το «τί συμβαίνει;» αλλά το «τί κάνουμε;». Δεν υπάρχει άλλος χρόνος φίλοι μου για χάσιμο!!

Προβάλλει εμπρός μας άμεσα η ανάγκη δημιουργίας ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που θα πάρει το ΕΘΝΟΣ στα χέρια του

Αν όχι τώρα πότε; Όταν η ελληνική κοινωνία που βρίσκεται σε μαρασμό και η εθνική οικονομία με υπέρμετρη συσσώρευση δημοσίου και ιδιωτικού χρέους ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ τη στιγμή μάλιστα που τώρα περισσότερο παρά ποτέ ελλοχεύουν θανάσιμοι  κίνδυνοι στα εθνικά μας θέματα; Ας ξυπνήσουμε λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες από τον λήθαργο πριν να είναι πολύ αργά!!

Υ Γ : Για όλα αυτά που μας «πνίγουν» και στο όνομα όλων των συμμετεχόντων στη προσπάθεια μας σας καλούμε σε μια ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ /ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τίτλο «1η ΑΝΤΙ-ΔΕΘ» στο Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, (MS GARDEN,3ος όροφος, Αθηνάς 1 και Ερμού), την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 15:00.

Δεν θα ακούσετε μόνο κριτική, αλλά κυρίως θετικές προτάσεις για το  μέλλον του τόπου μας.

Είναι το Πρώτο μας Βήμα: Ενδυναμώνουμε τις εκτός πολιτικού συστήματος φωνές.

Θέλουμε και Μπορούμε να γίνουμε Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  για το καλό όλων των Ελλήνων.

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου