Εμπαιγμός κατοίκων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων

Στη συνάντηση που είχαμε την Τετάρτη 1-9-2021 ως Επιτροπή Κατοίκων πέριξ του «Πάρκου Αγ.Αλεξίου» στο Δημοτικό Μέγαρο,με τους υπεύθυνους των  Τεχν.Υπηρεσιών τουΔήμου για το έργο ανάπλασης και δημιουργίας πλατείας στην περιοχή, δεν υπήρξε από μέρους τους καμία διάθεση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων. Προσπάθησαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους μονομερώς.

Τονίζουμε ότι  θέλουμε να προχωρήσει η κατασκευή της πλατείας παρ’ όλες τις ελλείψεις της συγκεκριμένης μελέτης.

 

Το αίτημά μας αφορά την παραμονή και την συμπερίληψη των αιωνόβιων ευκαλύπτων στη νέα πλατείαπου είναι ζωτικής σημασίας για την ιστορία και το μικροκλίμα της περιοχής. Είναι αδιανόητονα ξεριζωθεί έστω  κι ένας σε περίοδο  που υπάρχει τόσο μεγάλη οικολογική κρίση και σε μια πόλη που πάσχει από την έλλειψη αστικού πρασίνου. Με ποια λογική  αποφασίζεται να κουτσουρευτούν και να ξεριζωθούν 12 αιωνόβια δέντρα; Είναι αρκετή η δικαιολογία πως οι ρίζες των Ευκαλύπτων «θα» εμποδίσουν το πέρασμα των υπόγειων καλωδίων για τον ηλεκτροφωτισμό της πλατείας;Σήμερα που ζούμε την εποχή της μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης δεν μπορούμε να βρούμε λύση με την καλωδίωση; Όσο για την  φύτευση δέντρων που προβλέπει η μελέτη είναι ανεπαρκής, τόσο όσο προς τον αριθμό  όσο και ως  προς την ποικιλία δέντρων.

Οι υπεύθυνοι του έργου επικαλούνται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίνει ξερίζωμα  αιωνόβιων ευκαλύπτωννα μας την δείξουν. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο καιτον Δήμαρχο κ Πελετίδη να πάρουν θέση προστατεύοντας  δέντρα που υπάρχουν πολύ πιο πριν από εμάς στην περιοχή.

Γεράσιμος ΤροΪζος

Γιάννης Τσουκαλάς

Παναγιώτης Τόγιας

Παντελής Χατζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου