ΚΑΛΑΜΑΤΑ / Βικτωρία Καρέλια: Μας ξεναγεί στη πολύτιμη συλλογή της με ελληνικές φορεσιές

Η Βικτωρία Καρέλια συλλέκτρια και Πρόεδρος της γνωστής καπνοβιομηχανίας λίγο πριν βραβευτεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας ξεναγεί στον Εκθεσιακό χώρο με ελληνικές φορεσιές στην Καλαμάτα.

Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Καλαμάτας, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό τριώροφο κτίριο του 1873, στεγάζεται η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλλια».

Πρόκειται για μια από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο περιλαμβάνοντας έναν μεγάλο αριθμό πλήρων ενδυματολογικών συνόλων, γυναικείων και ανδρικών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, καθώς και έναν αριθμό μεμονωμένων ενδυματολογικών εξαρτημάτων.

Πώς ξεκινήσατε τη συλλογή ελληνικών ενδυμάτων που είναι πολύτιμο κομμάτι της ιστορία κάθε τόπου;

Όταν ήρθα στην Καλαμάτα πήγα στο Λύκειο Ελληνίδων όπου ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο για πάνω από 50 χρόνια, ενώ τα 33 διετέλεσα πρόεδρος. Όταν, λοιπόν, δημιουργήθηκε το Λύκειο ήταν ανάγκη να αποκτήσουμε βεστιάριο και κάπως έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τις αυθεντικές ελληνικές φορεσιές. Δεν σου κρύβω πως αισθητικά με εντυπωσίασαν και με ενθουσίαζαν, οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και έπειτα άρχισα να συλλέγω. Πηγή:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου