Λεύκωμα για τα «200 χρόνια» και από τον Δήμο Ερυμάνθου

 Στο τελευταίο στάδιο  δημιουργίας  είναι το ιστορικό Λεύκωμα με το οποίο θα έχει και τη δική του παρουσία  στον εορτασμό της μεγάλης επετείου  των 200 χρόνων από την Επανάσταση του  1821 ο Δήμος Ερυμάνθου Αχαϊας.

Το Λεύκωμα θα φέρει την υπογραφή του γνωστού Πατρινού έγκριτου δικηγόρου και πολυγραφότατου συγγραφέα και ιστορικού Χρήστου Μούλια (φωτογραφία) μέσα από τα κείμενα του οποίου θα αναδεικνύεται  και  η συμβολή  και της περιοχής  Ερυμάνθου στον Αγώνα κατά των Τούρκων.

Ειδικώτερα θα περιγράφεται η συμμετοχή της Χαλανδρίτσας και των υπόλοιπων οικισμών της ευρύτερης περιοχής στα προεπαναστατικά και επαναστατικά γεγονότα όπως η μεγάλη λεηλασία της κωμόπολης  που είχε πολιορκηθεί τον Φεβρουάριο του 1822 από 2.000 Τούρκους.

Επίσης μεταξύ πολλών άλλων  θα εξιστορούνται  και οι δράσεις του ήρωα της Επανάστασης Γιώργου Γιαννιά, που γεννήθηκε στην Τριταία και δρούσε ως κλεφταρματωλός.

Η κυκλοφορία του αναμένεται τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ερυμάνθου, χάρις στην ευαισθησία  και το ενδιαφέρον του  δημάρχου Θεόδωρου Μπαρή  για το σημαντικό αυτό γεγονός υλοποίησε  το καλοκαίρι και Πρόγραμμα Εκδηλώσεων υπό τον  τίτλο «Ο Δήμος Ερυμάνθου στα Αχνάρια του ‘21».

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου