ΠΑΤΡΑ / Ανακοίνωση Επιτροπής Πρώην Εργαζόμενων Κοινωφελούς Προγράμματος 2020.

 "Η δημοτική αρχή, την Τρίτη 19-10-21, για άλλη μια φορά προσπάθησε να μπλοκάρει τη συνάντηση που επιδιώξαμε μαζί τους.

Η δικαιολογία ήταν πως η Οικονομική Επιτροπή, συνεδρίαζε διαδικτυακά και πως ο κ. Πλέσσας, αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά, δε μπορούσε να ανοίξει τη πόρτα του για κανένα λόγο.

 

 

 

Κατόπιν κινηθήκαμε στο Δημαρχείο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με το κ. Πελετίδη. Αναγκάστηκε να εμφανιστεί, αφού δεν αποχωρούσαμε και μας πρότεινε φεύγοντας, τη διοργάνωση περιπατητικών διαμαρτυριών στην Αθήνα.

Ανακριβώς ανέφερε, πως ο Δήμος στήριξε οικονομικώς τους εργαζομένους. Προφανώς του διαφεύγει, πως οι εργαζόμενοι πλήρωσαν οι ίδιοι, τα όποια έξοδά  τους, συμμετοχής στη πραγματοποιηθείσα πορεία.

 

Επίσης στο πλαίσιο της όψιμης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, μας δήλωσε οργίλος, πως “α) είχαμε την απάντησή μας, απ’ τα δικαστήρια και β) πως δε θέλει τις ψήφους μας”.

 

Θα του υπενθυμίσουμε, πως είναι ντροπή του, οι πρώην εργαζόμενοί του, ν’ αναγκάζονται να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατεύσουν το δικαίωμα οικονομικής τους επιβίωσης, το οποίο τους το καταπατά, βάναυσα επιτιθέμενος εναντίων τους.

 

Σχετικά με τις ψήφους των πολιτών που “δε τις θέλει”, τον καλούμε να παραιτηθεί άμεσα, γιατί έχει εκπέσει της εμπιστοσύνης του Πατραϊκού λαού, εναντίον του οποίου καταφέρεται.

Θα βρεθούν σίγουρα άλλοι, με περισσότερο σεβασμό, προς τους ψηφοφόρους.

 

Επίσης καταδικάζουμε απερίφραστα, τη προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που πνέει μένεα εναντίων μας, ψευδώς ισχυριζόμενος πως “δεν έχει λεφτά”, παρατείνει κατ’ εξακολούθησιν, τις συμβάσεις των ετών 2018-19.

Προφανώς στα πλαίσια άσκησης της δεσποτικής του προεδρίας, έχει χωρίσει τους πολίτες σε Α’ και Β’ κατηγορίας.

 

Σχετικά με τον κ. Μελά,

 

α) τον παρακαλούμε να ‘ναι πιο προσεκτικός και να μη μας δίνει άσχετα και άχρηστα για μας έγγραφα, αλλά αν μπορεί να εκπληρώσει τη δέσμευσή του, να μας δώσει αυτά που του ζητήσαμε.

 

β) ας μας διευκρινίσει, πόσων λογιών ισολογισμοί υπάρχουν στο Δ. Πατρέων (όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ). Εκτός απ’ τον επίσημο, υπάρχουν κι άλλοι;

 

γ) του υπενθυμίζουμε πως οι 4.000 εργαζόμενοι που ζητούν μονιμοποίηση, είναι στη πραγματικότητα λιγότεροι από 250 και ζήτησαν μια μικρή παράταση, προκειμένου να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας.

 

δ) σχετικά με το καταχθόνιο πρόγραμμα 8μήνων, που στοχεύει στην οικονομική καταστροφή του Δ. Πατρέων, του υπενθυμίζουμε πως ο Δ. Πατρέων εντάχθηκε σ’ αυτό (και σ’ όλα τα προηγούμενα) οικειοθελώς κι απ’ όσο γνωρίζουμε σχεδιάζει να ενταχθεί και στο επόμενο.

 

ε) σχετικά με τη πρότασή του, να τον βοηθήσουμε να υποσκάψει τον αγώνα των νοσοκομειακών, έτσι ώστε να τους υποκαταστήσουμε, απορρίπτουμε τη πρότασή του μετά βδελυγμίας.

Αντιθέτως, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα όλων των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται στο στόχαστρο και αγωνίζονται".

 

Μετά τιμής,

Επιτροπή Πρώην Εργαζόμενοι Κοινωφελούς Προγράμματος 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου