Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, σε έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια ακούραστη μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής. Πάλεψε για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για μια καλύτερη Ελλάδα, στο πλευρό των απλών πολιτών και των προοδευτικών ανθρώπων πάντα με γνώμονα τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Άφησε το στίγμα της στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην αιρετή Αυτοδιοίκηση υπηρετώντας  με αίσθημα ευθύνης και με αξιοπρέπεια την κοινωνία και τη δημοκρατία από όποια θέση και αν κλήθηκε να το πράξει, συνεπής στις ιδέες και τις αρχές της, στον ηθικό και αξιακό της κώδικα.

Έδωσε όμως και σαν άνθρωπος μάθημα ζωής, καθώς αν και χτυπημένη από τον καρκίνο, κατάφερε να σταθεί όρθια, να συνεχίσει τις μάχες της και να αποδείξει ότι η θέληση και το πείσμα είναι τα όπλα μας απέναντι στην ασθένεια, αλλά και απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Μητέρα, σύζυγος, πολιτικός, πολίτης με ευαισθησίες και ανησυχίες, έγινε παράδειγμα για τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν αξιώματα ισορροπώντας με επιτυχία ανάμεσα στους πολλούς τους ρόλους αλλά και για τις  γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ίδια δοκιμασία του καρκίνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πατρέων εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά και αποφασίζει:

1.    Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας

2.    Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.

3.    Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων

4.    Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου