ΠΑΤΡΑ : Ο Αμίαντος παραμένει στις στέγες των σπιτιών στην συνοικία του Αγ. Νεκταρίου, γιατί ήταν πρόταση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Με αφορμή του εκ’ νέου του αιτήματος των κατοίκων της συνοικίας του Αγ. Νεκταρίου, σχετικά με την απομάκρυνση του καρκινογόνου αμιάντου από τις στέγες των εργατικών τους κατοικιών, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η απελθούσα Δημοτική Αρχή Πελετίδη, μπροστά στο κομματικό της συμφέρον δεν διστάζει να εκθέτει στον κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει καμία ενέργεια, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά πολύ περισσότερο, ως καλός «κυβερνητικός» Δήμαρχος δεν διεκδικεί, την χρηματοδότηση της αντικατάστασης του αμιάντου από τις στέγες των σπιτιών, στα πρότυπα του "εξοικονομώ κατ' οίκον".

Πολύ περισσότερο, να μην δικαιωθεί η αντιπολίτευση ως προς την πρότασή της στις 4/12/2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμηροι οι συνδημότες στην Σταλινική αντίληψη των διοικούντων στο Δήμο.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο το αίτημα των κατοίκων της συνοικίας του Αγ. Νεκταρίου, σχετικά με την απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου από τις στέγες των σπιτιών τους.  

Παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στις 4/12/2019, είχε πάρει απόφαση (την υπ’ αριθμ. 687/4.12.2019) ύστερα από εισήγηση της αντιπολίτευσης, για τη σύσταση 13μελόυς επιτροπής με επικεφαλής εσάς προσωπικά, για τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις προς του αρμόδιους φορείς, μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε τα κάτωθι:

Ø Ποια ήταν τα αποτελέσματα των συναντήσεων σας με τους αρμόδιους φορείς;

Ø Υπάρχει πόρισμα και έχει συνταχθεί ανάλογη έκθεση σχετικά με την επικινδυνότητα της παραμονής του αμιάντου στις στέγες των εργατικών κατοικιών, τις ασθένειες και την θνησιμότητα που παρουσιάζεται κατ’ καιρούς στην συνοικία, καθώς και το οικονομικό κόστος για την απομάκρυνση την ίδια την επιτροπή ή από εξειδικευμένους επιστήμονες;

Ø Έχετε συλλέξει στοιχεία για κτίρια που μέχρι σήμερα έχουν στις κατασκευές τους τον επικίνδυνο αμίαντο;   

Ø Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε επανεισάγει ο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως οφείλατε, για καθορισμό των περαιτέρω ενεργειών μας;

Ελπίζω να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, για την ενημέρωση της Δημοτικής μας Παράταξης και των κατοίκων ειδικότερα.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου