Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση της Γ ΔΟΥ

Το ακόλουθο ψήφισμα απέστειλε ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων σχετικά με την κατάργηση της Γ' ΔΟΥ.

Είναι προφανής η θέση της κυβέρνησης να συρικνώσει τις ΔΟΥ συγχωνεύοντας την Γ’ με την Α’. Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ προτείνει την άμεση σύγκληση (δια περιφοράς) του Δημοτικού Συμβουλίου και την έκδοση ψηφίσματος με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης μας καθώς και την αντίδραση στο διαφαινόμενο κλείσιμο της Γ’ ΔΟΥ Πατρών που προκύπτει μετά τη δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ.Ακολουθεί πρόταση ψηφίσματος:

"Είναι η ώρα που η πόλη πρέπει να πει το δικό της ΟΧΙ σε αυτήν την απόφαση που εκτός από την αναστάτωση και την ταλαιπωρία των πολιτών, υποβαθμίζει συνολικά την πόλη και τους πολίτες της, επιφέροντας νέο πλήγμα στην τοπική οικονομία.
Η απόφαση κλεισίματος, έρχεται να αποδείξει την εχθρική στάση του κεντρικού κράτους που συρρικνώνει τις υπηρεσίες του προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις πρώτες πληττόμενες από την οικονομική κρίση και την πανδημία. Εδώ και αρκετό χρόνο μεθοδικά έχει γίνει από τις οικονομικές υπηρεσίες τεχνηέντως μεταφορά πολλών υπηρεσιών στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών οικονομολόγων και λογιστών. Την ίδια ώρα η πόλη μας η Πάτρα πλήττεται ποικιλοτρόπως κυρίως λόγω καθυστερήσεων και ολιγωριών της κυβερνητικής πολιτικής. Αιτήματα της πόλης που αφορούν τα μεγάλα έργα όπως η Εθνική οδός Πατρών-Πύργου, η υπογειοποιημένη έλευση του τρένου στο εμπορικό της λιμάνι, η δημιουργία εμπορικού τμήματος λιμένα στο Νότιο τμήμα της, η έλευση φυσικού αερίου μέσω αγωγών, η αναβάθμιση του αεροδρομίου του Αράξου, παραμένουν ως αιωρούμενες υποσχέσεις σε μελλοντική προεκλογική διευθέτηση. Η κατάργηση της Νομικής, έδειξε την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πόλη και την περιφέρεια, στα πλαίσια ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου της πόλης.
Τέλος, όλοι θυμόμαστε πόσο προξένησαν αρνητική εντύπωση, εν μέσω πανδημίας οι ουρές των πολιτών ειδικά στη Γ΄ ΔΟΥ, που έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των φορολογουμένων χωρίς να βοηθά βέβαια η διαφαινόμενη συγχώνευση των ΔΟΥ με την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των συνεπειών της πανδημίας.
Ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης, την αναβάθμιση της Γ’ ΔΟΥ σε Α΄ Τάξης και την στελέχωση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου