ΠΑΤΡΑ : Ο Νίκος Νικολοπουλος για τον θάνατο της Παναγιώτας Λάζαρη

Από τις αρχές του 1970 ίδρυσε τη “Φωλιά του Παιδιού”, το ίδρυμα στο οποίο εκατοντάδες μεγάλωναν με την φροντίδα, τη στοργή και την αγάπη της, μέχρι την ενηλικιωσή τους.

Η Παναγιώτα Λάζαρη, παρά τις δυσκολίες, έγινε η μεγάλη αγκαλιά και η “οικογένεια” σε κοντά διακόσια παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε, τα στήριξε, τα δίδαξε τις αρχές του ήθους, της ευπρέπειας και της ευγένειας και εκείνα μετά ενήλικα πια έβρισκαν τον δρόμο τους φτιάχνοντας τις δικές τους οικογένειες και ακολουθώντας τους δικούς επαγγελματικούς δρόμους.
Ήταν απο τις πιο ευτυχισμένες γυναίκες στο κόσμο.
Ανύπανδρη -αφιερωμένη επέλεξε απο μικρή να γίνει «νύφη  Χριστού»- και όμως κράτησε στην αγκαλιά της 200 παιδιά !  Τα ορφανά τα μεγάλωσε με ανιδιοτελή αγάπη , τα αποκατέστησε, και χάρηκε και τα παιδιά των παιδιών της ! 
Η αείμνηστη ΔΑΣΚΑΛΑ δίδαξε όλους μας με το παράδειγμα της την χριστιανική αγάπη και ανθρωπιά ! Είδε στα πρόσωπα των απροστάτευτων εγκαταλελειμμένων νηπίων τον πολυαγαπημένο της Ιησού !
Η Πατρα και η τοπική εκκλησια των Ορθοδόξων Χριστιανών γνώρισαν την ΑΓΙΑ ΜΑΝΝΑ και το Δημοτικο συμβούλιο της πόλης μας ως ελάχιστο φόρο τιμής πρέπει να αποδώσει όλες τις τιμές που αποδίδει στα πρόσωπα που υπηρέτησαν την κοινωνία μας .

Εξαιρετως δε να τοποθετήσει ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ με το όνομα της και ανάγλυφο το πρόσωπο της στο νεοκλασικό διατηρητέο σπίτι , που επι σαράντα συνεχή χρόνια στέγασε τη ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και στο οποιο η αείμνηστη ΑΓΙΑ ΜΑΝΝΑ αφιέρωσε όλη τη ζωή της γενομενη ο ακοίμητος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ και ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των μικρών Αγγέλων  .

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου