Τα Γιάννενα με την «διπλωματία πόλεων» στην Κύπρο


 Στην Κύπρο ταξίδεψε η  «Διπλωματία των Πόλεων»,  μια δράση του  Δήμου Ιωαννιτών για την τουριστική προώθηση  και προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην  αποστολή του Δήμου,  επικεφαλής της οποίας ήταν  ο Δήμαρχος  Μωυσής Ελισάφ, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ξενοδοχείων της πόλης και τουριστικών γραφείων. 

 




Στόχος ήταν η προώθηση των Ιωαννίνων στην Κυπριακή αγορά ως προορισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 μέρες το χρόνο

Τη σχετική εκδήλωση  που έγινε στη Λευκωσία, παρακολούθησαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από τη Μεγαλόνησο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στην Κύπρο Πέτρος Σαγάνας και ο  Ιωσήφ Ιωσήφ President of Cyprus - Greece Business Association.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών μεταξύ άλλων τόνισε πως τα Γιάννενα αποτελούν ένα μητροπολιτικό κέντρο που προσφέρει γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε όλη την Ήπειρο. Στόχος του Δήμου είναι να αναδείξει τον πολλαπλό τουριστικό ρόλο της πόλης.

Τα Γιάννενα, όπως είπε, μπορούν να αποτελέσουν:

-  αναδυόμενο κέντρο τουρισμού  365 ημέρες τον χρόνο,

- τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

- πόλη διοργάνωσης σημαντικών  πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων γεγονότων

- κέντρο θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής

- μητροπολιτικό κόμβο εναλλακτικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη ηπειρωτική ενδοχώρα με τον απίστευτο φυσικό της πλούτο,  πέρα από το μεγάλο ιστορικό της απόθεμα και τις δυνατότητες παροχής ποιοτικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει».

«Η πόλη μας» είπε ο κ. Ελισάφ «προσφέρει υψηλής, μεσαίας και μπουτίκ δυνατότητες φιλοξενίας, ενώ η γαστρονομία της είναι ξεχωριστή με πλήρη αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους ποιότητα.

Ωστόσο δεν ήρθαμε στην Κύπρο μόνο για να πάρουμε. Θέλουμε μια αμφίδρομη σχέση. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας,  θέλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον των σχολικών εκδρομών προς την Κύπρο. Είναι σημαντικό για την νεολαία μας να επισκεφτεί την Κύπρο, να μάθει από κοντά την ιστορία της και να την αγαπήσει περισσότερο».

Στη συνέχεια ο Αιμίλιος Νέος, στέλεχος του τμήματος τουρισμού του Δήμου, παρουσίασε τα Γιάννενα  μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, δίνοντας έμφαση σε όλες τις θεματικές μορφές  τουρισμού, τις ξενοδοχειακές υποδομές και τη γαστρονομία της.

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  Βασίλειος Βασιλείου, παρουσίασε την οικονομική και εμπορική διάρθρωση της πόλης, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την προσβασιμότητα της περιοχής.

Ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (B2B) μεταξύ των επαγγελματιών από τα Ιωάννινα και την Κύπρο. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 45 B2B συναντήσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για περαιτέρω δικτύωση.

Κοινή πεποίθηση όλων όσων συμμετείχαν, είναι πως το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι έντονο και σύντομα θα αποτυπωθεί σε περισσότερα πακέτα για τα Γιάννενα  στα προγράμματα των Κυπριακών  Τουριστικών Γραφείων.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου Θεοφάνη Τρύφωνος με τον οποίο συζήτησαν τρόπους περαιτέρω συνεργασίας.

Επίσης ο κ. Ελισάφ είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Στροβόλου, Λεμεσού και Αγίας Νάπας ενώ έδωσε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Κύπρου.

Η επόμενη «Διπλωματία των Πόλεων» θα ταξιδέψει στην Αθήνα, άλλη μια σημαντική αγορά για τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου