ΠΑΤΡΑ : Δυο φορές εκτεθειμένος

Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε την ικανοποίηση για την αποκατάσταση των βανδαλισμών στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου στην Πλατεία Ολγας και μας περίμενε μια έκπληξη. Η αποκατάσταση… δεν έγινε, όπως έγινε, από τον Δήμο όπως …βιαστήκαμε να καταγράψουμε, ως θύματα καλής δικής μας διάθεσης αλλά και κακής πληροφόρησης εκ μέρους τρίτων, αλλά από ομάδα περιοίκων δημοτών που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία. Που να το φανταστούμε όμως, αν και τελικά με τον Δήμο πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί. Τί αποδείχθηκε τελικά ότι συνέβη όμως?

 

 Αγανακτισμένοι πολίτες, μετά την πολύμηνη απροθυμία του Δήμου Πατρέων να καθαρίσει και να αποκαταστήσει το γλυπτό, έσπευσαν στην πλατεία με ακατάλληλα για το σκοπό αυτό μέσα και σύνεργα και στην προσπάθειά τους να το καθαρίσουν με σύρμα και απορρυπαντικά, προκάλεσαν εκδορές και ζημιές στο μπρούτζινο υλικό του.

Ετσι ο Δήμος μένει διπλά εκτεθειμένος αφού  ούτε το άγαλμα, του Πατρινού διατελέσαντος πρωθυπουργού, προστάτευσε αλλά έγινε και ηθικός αυτουργός της ακούσιας, από δημότες, φθοράς του.

Πάντως τελικά καλλίτερα έτσι, παρά βανδαλισμένο                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου