ΠΑΤΡΑ : «Χτύπημα στο λαϊκισμό η ήττα Πελετίδη στο Συμβούλιο»

 Το σπιράλ για τη συνεδρίαση και την απόφαση για τους συμβασιούχους

Το «24-20»         στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, υπέρ των συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων που ζήτησαν τη στήριξη για τη δικαστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ήταν ένα αποτέλεσμα-κόλαφος για τη δημοτική αρχή και ένα δυνατό χτύπημα στο λαϊκισμό του κ. Πελετίδη. Έσπειρε ανέμους ο δήμαρχος (όταν προεκλογικά έδινε «εύκολες» υποσχέσεις επανα-πρόσληψης) και θερίζει θύελλες, τώρα που οι οκταμηνίτες του Δήμου του ζητούν να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

 

Είχε το θράσος, μάλιστα, ο Δήμαρχος Πατρέων να πει κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο πως «η δημοτική αρχή έχει στο κέντρο της προσοχής της την ανεργία». Ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, αναρωτήθηκε, κατά τη δική του εισήγηση: «Και επτά χρόνια τώρα, τι κάνατε για την ανεργία;Μία πορεία και μία συγκέντρωση-ομιλία;». Και συνέχισε: «Πρόσφατα κάνατε και μια έκκληση για απογραφή στην Πάτρα ακόμα και των φοιτητών που διαμένουν στην πόλη, ομολογία αποτυχίας της πολιτικής σας. Ένας από τους λόγους που θα χάσει η Πάτρα την τρίτη θέση στον πίνακα με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις της χώρας είναι η ανεργία. Μια ανεργία που δημιουργήθηκε επί των ημερών σας ή έστω δεν αναχαιτίστηκε αποτελεσματικά κατά τα θητεία σας.

Θα μας ήταν εύκολο να λαϊκίσουμε κι εμείς. Είναι εύκολο να το κάνεις αντιπολιτευόμενος. Το ξέρετε καλά -παλιά σας τέχνη κόσκινο! Δεν θα λαϊκίσουμε, όμως. Αντιθέτως θα είμαστε τόσο σαφείς στις δυσάρεστες αλήθειες μας, όσοκανένας: Εμείς θέλουμε οργανόγραμμα του Δήμου, επικαιροποιημένο και πλήρες, με εργαζόμενους μόνιμους σε όλα του τα κουτάκια. Εμείς θέλουμε σχέσεις εργασίας με αρμοδιότητες, προοπτικές, ασφάλεια, όχι προσωρινές θέσεις με προσωρινούς μισθούς. Εμείς, κυρίως, θέλουμε συνδημότες που όταν υπογράφουν πως θα απασχοληθούν και θα αμειφθούν για 2 (ή 4 ή 8 μήνες), να αποδέχονται πως θα εργάζονταικαι θα αμείβονται για 2 (ή 4 ή 8 μήνες) -και τους το λέμε ευθέως».

Και κατέληξε ο επικεφαλής του σπιράλ: «Αλλά, το να αρνηθούμε σε εργαζόμενους να πάνε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους δεν είναι λογικό, δεν είναι ηθικό, δεν είναι ανθρώπινο.Δεν είναι καν κομμουνιστικό, κ. Δήμαρχε.Λυπάμαι.Αποκαθηλώνεστε σιγά-σιγά. Μπορεί και γρήγορα-γρήγορα…».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δημιούργησε έκδηλη αμηχανία στη δημοτική αρχή, παρά τις πραξικοπηματικού τύπου προσπάθειες να αλλοιώσει με φτηνά τερτίπια την ετυμηγορία του σώματος.

Ολόκληρη ηεισήγηση του Πέτρου Ψωμά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 10/11/2021) στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/Od-5Eh_6Lpk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου