Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, στη Νέα Υόρκη

Πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες που συναλλάσσονται μαζί του προσφέρει το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στηΝέα Υόρκη. Αξιοποιώντας, εφαρμογές και δημιουργώντας ηλεκτρονικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες μιας προξενικής αρχής, το προξενείο της Νέας Υόρκης καταφέρνει να αποτελεί πιλότο για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, τόσο στους Έλληνες ομογενείς όσο και στους πολίτες άλλων χωρών, ανοίγοντάς τους τον δρόμο προς την Ελλάδα είτε για τουρισμό είτε για επαγγελματικούς λόγους.

 

 


 Ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας παρουσίασε χθες το ηλεκτρονικό πρόσωπο του προξενείου στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτηκαι εξήγησε πως η εμπειρία από την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες λειτούργησε για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός online προξενείου όπου ο πολίτης λαμβάνει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, την καθοδήγηση, αλλά και τα έντυπα-φόρμες που τυχόν απαιτούνται για την ικανοποίηση ενός αιτήματός του.

Συνάντηση Πατρινών Νέας Υόρκης με τον συμπατριώτη τους ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη

Συνάντηση με τον Αχαιό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη, πραγματοποίησαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς»το απόγευμα της Κυριακής, στην AnassaTaverna, στην Αστόρια.

Η συζήτηση κινήθηκε σε χαλαρό κλίμα, με την Πάτρα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όπως επίσης και τα μείζονα θέματα που αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο Σύλλογος εξέφρασε την στήριξή του στο έργο του ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη, με τον οποίο θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Αχαϊκής καταγωγής δημοσιογράφος, Αθανάσιος Τσίτσας.

Επισημαίνεται ότι, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση, στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, που θα λάβουν χώρα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου