ΠΑΤΡΑ : ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Για μια ακόμη φορά η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα  νέο κύμα της φονικής και καταστροφικής για την υγεία και την οικονομία πανδημίας του covid19. Τα αναποτελεσματικά έως  τώρα αλλά και διχαστικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που λύνουν.

Η αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού και η μη ενίσχυση του ΕΣΥ είναι οι κύριες αιτίες που μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση.

Τα νέα μέτρα που λαμβάνονται ειδικά για το λιανεμπόριο (εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εργασίας  με δύο εργαστηριακά τεστ (rapid test ή PCR) την εβδομάδα με δικό τους κόστος, και  θα είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν στα εμπορικά καταστήματα),το οποίο αποδεδειγμένα έχει τηρήσει ευλαβικά  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την διάρκεια της πανδημίας και κατά γενική παραδοχή είναι ασφαλέστατος χώρος προσέλευσης . Θεωρούμε ότι τα μέτρα  είναι τιμωρητικά και άδικα.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνονται μέτρα που εξαναγκάζουν την πλειοψηφία των μικρών
επιχειρήσεων να παίζουν τον ρόλο του αστυνόμου, την στιγμή μάλιστα που τα ίδια μέτρα δεν ισχύουν για μεγάλα σούπερ μάρκετ, τόπους λατρείας και μέσα μαζικής μεταφοράς όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

Σε συνδυασμό με την νέα καλπάζουσα ακρίβεια που μειώνει το εισόδημα των καταναλωτών καθώς και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους αποτελούν ένα νέο χτύπημα για την πολύπαθη ελληνική επιχείρηση.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα δια της πειθούς με επιστημονικά δεδομένα και όχι με τιμωρητικά μέτρα, για τον εμβολιασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, καθώς και μέτρα ουσιαστικής στήριξης των μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της οικονομίας μας και τον μεγαλύτερο εργοδότη στην χώρα.

Εκ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου