Εγκαίνια της Μαθητικής Έκθεσης «Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821»


Με μια κλειστή τελετή – λόγω υγειονομικών περιορισμών – πραγματοποιήθηκαν, χθες το απόγευμα (13/12/2021), στο Διοικητηρίο Π.Ε. Λευκάδας, τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821» από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά.

 

 

 

Η Έκθεση αποτελεί την κορύφωση του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής και εικαστικών έργων, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», και τη συνεργασία των Διευθύνσεων Α’- βάθμιας & Β’- βάθμιας Εκπαίδευσης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν μέσω μηνύματός τους η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο Βουλευτής Λευκάδας, Αθανάσιος Καββαδάς, ενώ χαιρετισμούς απήυθυναν: ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Μπατσίλας, η εκπαιδευτικός, Όλγα Θειακού, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας & Ιθάκης, πατέρας Σπυρίδων Μπουρής.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις σύντομες ομιλίες, όλοι οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στο Αίθριο του Διοικητηρίου – το οποίο ανακαινίστηκε σε εκθεσιακό χώρο – όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών, ενώ όλοι τόνισαν πως πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θα πρέπει να καθιερωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Έκθεση είναι ανοικτή δωρεάν για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2021. Είναι δυνατή η φυσική παρουσία κοινού στους χώρους της Έκθεσης, σύμφωνα με τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας που περιγράφονται αναλυτικά στο www.LefkadaXperience.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου