Αποχαιρετισμός στον Νίκο Χαρικιόπουλο, συνιδρυτή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανακοινώνει την απώλεια του συνιδρυτή της Νίκου Χαρικιόπουλου, ο οποίος –πλάι στον Ζαν-Πωλ Τεσαντιέ, Yπήρξε Διοικητικός της Διευθυντής από την ίδρυση της εταιρείας στα 1995 και στη συνέχεια Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε για τον θανόντα τα εξής:

 

« Ο Νίκος ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας, στον οποίο η πατρίδα μας οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη δρομολόγηση της κατασκευής της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, την πρόοδό της και την επιτυχή εναρκτήρια περίοδο της λειτουργίας της. Εξαρχής συνοδοιπόρος του «πατέρα της Γέφυρας» Ζαν-Πωλ Τεσαντιέ, έζησε και εργάστηκε επί σειρά δεκαετιών ανάμεσα σε πολιτικούς μηχανικούς, χωρίς να είναι μηχανικός αλλά… πολυμήχανος. Υπήρξε ο άνθρωπος που δημιούργησε και διατήρησε ζωντανές τις ανθρώπινες γέφυρες μεταξύ όλων των υπευθύνων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την ευόδωση του Έργου σε βάθος τριών δεκαετιών. Θα θυμάμαι πάντα το σχόλιό του στη δημοσιογραφική επισήμανση «Ακούγεται ότι είστε αυτός στον οποίο χρωστά η Ελλάδα τη Γέφυρα», όταν αβίαστα είχε απαντήσει «Οι Έλληνες χρωστούν στην Ελλάδα περισσότερα από όσα η Ελλάδα στους Έλληνες». Για όλους εμάς υπήρξε ένας πατρικός χαρακτήρας, που βοηθούσε εμάς τους νεότερους να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε. Εμείς, περισσότερο από όλους, του χρωστάμε πολλά και του τα ξεπληρώνουμε με την αγάπη μας προς το πρόσωπό του την οποία διατηρούμε και τη διατήρηση της μνήμης του που θα κρατάμε πάντα ζωντανή».

 Δείτε video : https://www.youtube.com/watch?v=NsaCZpLDGz4

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 23/12 στις 3μ.μ. στον καθολικό ιερό ναό Αγίου Λουκά Παλαιού Ηρακλείου. Αντί στεφάνων, η οικογένεια προτείνει στους ενδιαφερόμενους οικονομική ενίσχυση του ελληνικού γραφείου του διεθνούς οργανισμού JESUIT REFUGEE SERVICE:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - IBAN: GR75 0172 1260 0051 2607 9460 178 / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: JESUIT REFUGEE SERVICE / ELLADA / SWIFT CODE: PIRBGRAA

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ (31.1.1944 – 20.12.2021)

Γιος των Κωνσταντινουπολιτών Αλβέρτου Χαρικιόπουλου και Ελένης Διανιήλογλου, ο Νίκος Χαρικιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31.1.1944. Πήγε σχολείο στη Λεόντειο Σχολή. Το 1969 τελείωσε σπουδές Αναλυτή-Προγραμματιστή στην Ecole Supérieure d’Analystes & Programmeurs. Eργάσθηκε στο Τμήμα Μηχανογράφησης της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Από το 1970 έως το 1972 υπήρξε Διοικητικός Διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας ETREX ΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχοντας στον τομέα ευθύνης του έργα για τις εταιρείες ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. στην Αντίκυρα Βοιωτίας  και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ Α.Ε. στους Αγίους Θεοδώρους  Κορινθίας. Από το 1972 έως το 1981 ήταν Διοικητικός Διευθυντής της γαλλικής εταιρείας μεταλλικών κατασκευών CMP. Με αυτή την ιδιότητα απασχολήθηκε σε έργα στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Το 1981 μετακινείται στην κεντρική διοίκηση της εταιρείας (SN-CMP) στο Παρίσι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των διοικητικών υποθέσεων, των μεταφορών και του ανθρώπινου δυναμικού για όλα τα έργα της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το 1990 ξεκινά τη συνεργασία του με την, επίσης γαλλική, GTM ως εντεταλμένος στον τομέα των εμπορικών και διοικητικών σχέσεων για οικοδομικά και δημόσια έργα στην Ελλάδα. Κατόπιν της συγχώνευσης της GTM με την ENTREPOSE αναλαμβάνει από το 1994 έως το 1996 την ευθύνη των εμπορικών και διοικητικών σχέσεων με την Ελλάδα, εκπροσωπώντας τον Όμιλο GTM-ENTREPOSE. Από το 1996 έως  το 2000 είναι Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών & Παραχωρήσεων του Ομίλου GTM και Διοικητικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Αναδόχου της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Παραμένοντας στη θέση του Διοικητικού Διευθυντή  της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και δεδομένης της συγχώνευσης της GTM με τη VINCI, αναλαμβάνει από το 2001 Διευθυντής Έργου για λογαριασμό της VINCI Ιnfrastructures. Υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του Έργου και το 2005 έγινε Διευθυντής Έργου της VINCI Concessions, κυρίου μετόχου της παραχωρησιούχου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της εταιρείας, του ανατέθηκε η θέση του Αν. Γενικού Διευθυντή της εταιρείας. Ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε ως εκπρόσωπος του γαλλικού Ομίλου για την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού. Στις 19 Απριλίου 2006 του απονεμήθηκε το Παράσημο Chevalier De l’ Ordre National du Mérite από τον Γάλλο Πρέσβη Bruno Delaye στο όνομα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου