Στάθης Παναγιωτόπουλος: Το revenge porn, το τέλος από το Ράδιο Αρβύλα και η κατακραυγή

Με αποτροπιασμό παρακολούθησε η κοινή γνώμη την είδηση που ήρθε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας όταν ο Αντώνης Κανάκης ξεκίνησε την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα όχι με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος του, καθώς έπρεπε να σηκώσει το τεράστιο βάρος της σοκαριστικής καταγγελίας εις βάρος του μέχρι και πριν λίγο στενού συνεργάτη του, Στάθη Παναγιωτόπουλου ο οποίος σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν προχώρησε σε revenge porn εναντίον πρώην συντρόφου του, ανάρτησε δηλαδή βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ακριβώς στις 20.00 ο Αντώνης Κανάκης ξεκίνησε την εκπομπή μιλώντας για το περιστατικό και ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας ότι «είναι μια πολύ παράξενη ημέρα για τους Ράδιο Αρβύλα. Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες. Το Ράδιο Αρβύλα για εμάς είναι επικοινωνία, ανθρωπιά και πολύ ωραία πράγματα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, τα έχουμε χαμένα. Ο λόγος μου δεν θα είναι δομημένος, είμαι σε σύγχυση. Ζητάω συγγνώμη. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δε θα είναι πλέον μαζί μας. Ο Στάθης έκανε κάτι που δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε… Έκανε κάτι σε μια κοπέλα, δεν έχει σημασία. Αποφάσισε για λόγους που δε γνωρίζω να ανεβάσει πορνογραφικό υλικό χωρίς να πάρει τη συγκατάθεση της κοπέλας». 

Τον μέχρι πρότινος παρουσιαστή της εκπομπής «άδειασε» πλήρως και ο ANT1 με το κανάλι να ανακοινώνει επισήμως ότι «ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του "Ράδιο Αρβύλα" και "VINΥΛΙΟ", η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού».

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύο με το ονοματεπώνυμο του παρουσιαστή να γίνεται πρώτο trend στα κοινωνικά δίκτυα με σχόλια εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου και στήριξη στην επιλογή του Αντώνη Κανάκη να διακόψει τη συνεργασία. 

Κανάκης: Ζητώ συγγνώμη - Έχουμε έρθει σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση

Την απομάκρυνση από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα του Στάθη Παναγιωτόπουλου ανακοίνωσε ο Αντώνης Κανάκης, μετά από τις διαδικτυακές αποκαλύψεις ότι ο παρουσιαστής έχει αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο σε γνωστή ιστοσελίδα πορνογραφίας, με πρωταγωνίστρια πρώην σύντροφό του, χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

«Είναι μια πολύ παράξενη ημέρα για τους Ράδιο Αρβύλα. Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες. Το Ράδιο Αρβύλα για εμάς είναι επικοινωνία, ανθρωπιά και πολύ ωραία πράγματα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, τα έχουμε χαμένα. Ο λόγος μου δεν θα είναι δομημένος, είμαι σε σύγχυση. Ζητάω συγγνώμη. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι πλέον μαζί μας. Ο Στάθης έκανε κάτι που δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε… Έκανε κάτι σε μια κοπέλα, δεν έχει σημασία. Αποφάσισε για λόγους που δεν γνωρίζω να ανεβάσει πορνογραφικό υλικό χωρίς να πάρει τη συγκατάθεση της κοπέλας» ανέφερε αρχικά ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

«Κάποια στιγμή, σήμερα, τηλεφώνησα στον Κωστάκη για να του υπενθυμίσω ότι πρέπει να βάλουμε τα χριστουγεννιάτικα στο στούντιο και ο εκείνος μου μιλούσε σαν κάτι σοβαρό να έχει γίνει. Τελικά, μου είπε ότι τη στιγμή εκείνη που τον πήρα τηλέφωνο εμφανίστηκε στα social media ένα δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έκανε κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Για λόγους που δεν έχω καταλάβει και δεν γνωρίζω, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό του ίδιου και της κοπέλας αυτής που ήταν σε σχέση, βέβαια, από ότι κατάλαβα το έκανε χωρίς τη συγκατάθεση της κοπέλας. Και μάλιστα ανέβασε πολλές φωτογραφίες. Πήγαν στα δικαστήρια στην αρχή, αλλά μετά υποτίθεται πως τα βρήκαν εξωδικαστικά. 

«Κλείσαμε το τηλέφωνο και ήμασταν σίγουροι ότι πρόκειται γι' αυτά τα γνωστά του Διαδικτύου που ο καθένας λέει ότι θέλει. Στην πορεία, όμως, επικοινώνησα και ασχολήθηκα για να δω τι πραγματικά έχει συμβεί. Διαπίστωσα πως όντως υπάρχει αυτή η ιστορία και όντως έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Στην αρχή πραγματικά, ο εγκέφαλός μου χρειάστηκε ώρες μέχρι να μπορέσει ξανά να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Επικοινώνησα με τον Στάθη, να του ανακοινώσω την απόφασή μας πως θα διακόψουμε τη συνεργασία μας, γιατί δεν μπορεί να είναι μετά από αυτό στο "Ράδιο Αρβύλα". Πάλληλα του εξέφρασα τη λύπη μου γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανε κάτι τέτοιο αλλά και το θυμό μου. Έχουμε έρθει σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε: «Είμαστε μία οικογένεια. Είμαστε μαζί χρόνια ατελείωτα. Μας αφορά σε πάρα πολλά επίπεδα και δε νοιάζομαι ιδιαίτερα για τις συνέπειες. Για όλο αυτό το άσχημο πράγμα που ζούμε εμείς, αλλά για το ανθρώπινο κομμάτι. Δεν είναι δυνατόν να έχεις κάνει κάτι τέτοιο και να μην ενημερώσεις... Λυπούμαστε πολύ για την κοπέλα... Νιώθουμε ιδιαίτερα στεναχωρημένοι, πληγωμένοι και προδομένοι που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση» κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης.

Χρήστος Κιούσης: «Θα μπορούσε μία από τις κόρες μου να είναι εκείνη η κοπέλα»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Χρήστος Κιούσης και είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι 47 χρόνων και έχω δύο παιδιά. Θα μπορούσε μία από τις κόρες μου να είναι εκείνη η κοπέλα. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσα. Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω στο πλαίσιο του νόμου». 

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Παράλληλα, ανακοίνωσε εξέδωσε και ο ΑΝΤ1. «Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα. Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του "Ράδιο Αρβύλα" και "VINΥΛΙΟ", η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού».

Οι αντιδράσεις του Twitter

Όπως ήταν αναμενομένο, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του Twitter, με μερικούς από αυτούς να σχολιάζουν: «Ο Κανάκης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε», «Όλοι οι πατεράδες πρέπει να σκέφτονται σαν τον Χρήστο», «Μπορεί να το ήξεραν, μπορεί και όχι. Μπορεί να το είχαν ακούσει με διαφορετική εκδοχή, μπορεί και όχι. Έπραξαν σωστά τώρα; Ναι. Δεν φταίνε οι τρίτοι πάντα».

Πώς ήρθε η καταγγελία στη δημοσιότητα

Όπως ανέφερε η αρχική δημοσίευση που ξεκίνησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης στο Instagram και αναπαράχθηκε στο Twitter από τον χρήστη «Γκέι Καγκουρό», ο παρουσιαστής και η κοπέλα γνωρίστηκαν στην Αλόνησσο, όπου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος διατηρεί εξοχική κατοικία. Αφού χώρισαν, ο δημοσιογράφος προχώρησε στη δημοσίευση τριών βίντεο και 300 φωτογραφιών της, χωρίς την έγκρισή της, σε διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

«Ακολουθεί η καταγγελία μίας κοπέλας που έπειτα από την συζήτηση που είχαμε εδώ και αρκετές εβδομάδες και μετά από την συγκατάθεσή της μου ζήτησε να κοινοποιήσω την ιστορία. Η κοπέλα έχει κινηθεί νομικά, ωστόσο επειδή δεν την στηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον και ο θύτης είναι δημόσιο πρόσωπο, θέλει να παραμείνει ανώνυμη και θα το σεβαστούμε».

«Η κοπέλα γνώρισε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα το καλοκαίρι του 2016 σε διακοπές της στην Αλόνησσο, που ο ίδιος έχει κατοικία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Ύστερα από μία τυχαία συνάντηση, εκείνος την προσέγγισε ερωτικά, με αποτέλεσμα να συνάψει σχέση μαζί του, η οποία κράτησε δύο χρόνια. Έπειτα το χωρισμό του, ένα φιλικό πρόσωπο ενημέρωσε την κοπέλα ότι σε πορνογραφικό σάιτ βρήκε ένα βίντεο με εκείνη. Έπειτα, έψαξε σε αυτό και άλλα σάιτ παρόμοιου περιεχομένου με βάση το τίτλο του βίντεο και το username του χρήστη και ανακάλυψε ότι υπάρχουν 3 βίντεο δικά της με το συγκεκριμένο άτομο και πληθώρα φωτογραφιών (περίπου 300). Το ένα βίντεο είχε πάνω από 99.300 προβολές. Ήταν προφανές ότι τα κανάλια και όλο αυτό το υλικό έχει ανέβει από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, καθώς ήταν ο μόνος που το είχε στην κατοχή του. Αμέσως έγινε μήνυση σχετικά και επίσης, ενώ είχε καταθέσει μήνυση και εκείνος ήταν σε νέα σχέση, ανέβασε και άλλο βίντεο με την κοπέλα», γράφει αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρεται: «Αμέσως, έγινε καταγγελία στην αστυνομία και κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου του οποίου απέφυγε τη σύλλυψη καθώς την περίοδο εκείνη ήταν στην Αλόνησσο. Μετά από αυτό και έχοντας γνώση την κατηγορία εις βάρος του δεν κατέβασε κανένα από τα βίντεο. Όλο το υλικό κατέβηκε ύστερα από αίτημα της καταγγέλουσας στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Επιπλέον, σε ένα άλλο blog που είχε προφίλ, συνέχιζε να ανεβάζει πορνογραφικό υλικό από άλλες γυναίκες, το οποίο υπάρχει εώς σήμερα. Ύστερα από έναν χρόνο μετά τη μήνυση, επικοινώνησε μαζί της εκμεταλλευόμενος την αγάπη της προς το πρόσωπό του, την άσχημη ψυχική κατάσταση που βρισκόταν και ζητούσε να τον συγχωρέσει και να αποσύρει τη μήνυση εις βάρος του. Εκείνη αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία και να τα βρουν εξωδικαστικά. Ο ίδιος μάλιστα, προσποιούνταν ότι νοιάζεται και ότι θέλει να τη βοηθήσει να βρει δουλειά και ότι θα κάλυπτε τα δικαστικά της έξοδα. Μέχρι που της δήλωσε ότι ήθελε να την παντρευτεί. Εν τέλει σε μία δια ζώσης συνάντηση εκείνος είπε ότι θα παντρευτεί μία κοπέλα που γνώρισε πριν 15 ημέρες και δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της και ούτε να τα βρουν εξωδικαστικά σε μία υπόθεση που ήταν εκείνος κατηγορούμενος».

«Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έκανε επέμβαση και δεν μπορούσε να μετακινηθεί, πράγμα που δεν ήταν αλήθεια, καθώς 3 μέρες πριν τη δίκη ταξίδεψε και κυκλοφορούσε δημόσια στο νησί με το μηχανάκι του. Τώρα έχει οριστεί νέα δικάσιμος για τον Φεβρουάριο του 2022 και το θύμα ευελπιστεί να βρει έστω και λίγη δικαίωση από τη Δικαιοσύνη. Αν και όλο αυτό την έχει καταστρέψει ψυχολογικά, επηρεάζοντας διάφορους τομείς της ζωής και καθημερινότητάς της, ενώ εδώ και 3 χρόνια ο δράστης προστατεύεται και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του».

πηγή :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου