Η «Ελπίς» έφερε εικόνες ντροπής: Πάνω από 17 ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στους δρόμους της Αθήνας


Εικόνες ντροπής και καταστάσεις που παρόμοιές τους δεν φανταζόμασταν ότι θα ζήσουμε το 2022 στην Αθήνα εξελίσσονται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττι αλλά και σε άλλους δρόμους της πρωτεύουσας λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς
 Χιλιάδες οδηγοί παρέμειναν επί ώρες αβοήθητοι, στο έλεος του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών καθώς η Αττική Οδός έκλεισε από το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άρχισαν επιχειρήσεις του στρατού,  με τους στρατιώτες να μοιράζουν κουβέρτες, νερό και πρόχειρη τροφή.

 

Μέχρι και αυτή την ώρα εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, αναμένοντας τον στρατό να ανοίξει το δρόμο

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος του ethnos,gr ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, οι εικόνες πρωτοφανείς με τους πολίτες να βρίσκονται σε σοκ μη μπορώντας να πιστέψουν ότι βρίσκονται επί τόσες ώρες εγκλωβισμένοι. 

Στρατιώτες με τα πόδια μετέφεραν κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ενώ μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συρμός του Προαστιακού μετέβη στην Αττική Οδό προκειμένου να μεταφέρει κόσμο με ασφάλεια. Όταν σε κάποιους ζήτησαν να περπατήσουν ένα χιλιόμετρο μέσα στη νύχτα και μέσα στο χιόνι, επόμενο ήταν έπειτα από πάνω από 12ωρη ταλαιπωρία να σημειωθεί ένταση...

Άνθρωποι αναγκάστηκαν να μείνουν για περισσότερο από 17 ώρες εγκλωβισμένοι στον υποτίθεται αρτιότερο δρόμο της χώρας, τον οποίο οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν χρυσοπληρώσει.

Η επιχείρηση του στρατού βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ενώ το βράδυ εγκλωβισμένοι βρέθηκαν εκατοντάδες οδηγοί και στην Λεωφόρο Μεσογείων.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr πολλοί από αυτούς επέλεξαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου και να περπατήσουν μέχρι το σπίτι ή το πρώτο σταθμό Μετρό που θα βρουν. Προβλήματα, επίσης, υπήρξαν στην Κηφισίας, την Μαραθώνος, στην Λαυρίου και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας

Σε ό,τι αφορά την Αττική Οδό, πάντως, η κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες στην εταιρία ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς του «επιτελικού κράτους».

Σύγκρουση κυβέρνησης - Αττικής Οδού και εισαγγελική παρέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι τα πρωτοφανή γεγονότα στην Αττική Οδό προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ζητήθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της κακοκαιρίας ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, επέρριψε ευθύνες για την Αττική Οδό στην εταιρεία διαχείρισης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ επεσήμανε ότι πραγματοποιείται προσπάθεια για ομαλοποίησης της κατάστασης στον οδικό άξονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου