ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Κύμα συμπαράστασης στην οικογένεια με τα 3 παιδάκια

Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση απλών πολιτών, επωνύμων, καθώς και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ), για βοήθεια και στήριξη στην οικογένεια με τα 3 παιδάκια που ζει σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, υπήρξε χθες μετά το ρεπορτάζ μας.

Πολίτες και ο ΣΚΕΑΚ έδειξαν ενδιαφέρον για να προσφέρουν τρόφιμα στην οικογένεια και ρούχα για τα παιδάκια, ενώ επώνυμοι, όπως ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης και καταβολής αναπηρικής σύνταξης στον πατέρα, που μετά από σοβαρό εγκεφαλικό είναι καθηλωμένος σε καρέκλα και δεν μπορεί να εργαστεί.

Επαγγελματίας εστίασης της πόλης, επίσης, προσφέρθηκε να παρέχει καθημερινά φαγητό στην οικογένεια.

Οπως μας επανέλαβε η μητέρα και μας επιβεβαίωσαν γείτονες, υπάρχει βοήθεια, προσφορά ρούχων και φαγητού από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και πολίτες, ενώ η μητέρα μάς επεσήμανε πως έχει τη διαβεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του τοπικού ΕΦΚΑ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα εγκριθεί και θα καταβληθεί η αναπηρική σύνταξη.

Το πιο σοβαρό και το πιο δύσκολο, για το οποίο πρέπει να υπάρξει συντονισμός, είναι να βρεθεί τρόπος να επισκευαστεί το σπίτι, να μπουν πόρτες και παράθυρα και να αντιμετωπιστεί η υγρασία, ώστε να ζει ανθρώπινα η οικογένεια και τα παιδάκια να μεγαλώσουν όπως πρέπει, όπως μεγαλώνουν τα άλλα παιδάκια της ηλικίας τους. Ο ΣΚΕΑΚ κίνησε διαδικασία, ώστε επαγγελματίας της πόλης σχετικός με το συγκεκριμένο αντικείμενο να δει την κατάσταση του σπιτιού και να κοστολογήσει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, για να υπάρξει στη συνέχεια κινητοποίηση για τη συγκέντρωση χρημάτων και την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών.

Να επισημάνουμε ότι για το πρόβλημα της οικογένειας ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας, που μαζί με άλλους εθελοντές βοήθησαν την οικογένεια κατά τη διάρκεια των γιορτών.

πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου