Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, που είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα στην Πάτρα για απάτες. 

 

Ειδικότερα, στις 27-12-2021, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής της κόρης της σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και λόγω ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε χρήματα και κοσμήματα, για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

 

Στη συνέχεια η δράστιδα που έχει ταυτοποιηθεί, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου παρέλαβε, το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, 40 χρυσές λίρες Αγγλίας και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η δράστιδα είχε συλληφθεί στις 27-12-2021, στην Πάτρα, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών. (Σχετικό Δελτίο Τύπου 29-12-2021: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών)

 

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι, από την προανάκριση που είχαν ενεργήσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την 14/12/2021 έως 26/12/2021, είχαν διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία, πέντε απάτες, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, έχοντας αφαιρέσει συνολικά από τις παθούσες το χρηματικό ποσό των 29.900 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. 

 

Σε έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στις 27-12-2021, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οικίας της αλλοδαπής γυναίκας  και σε σταθμευμένο όχημα της, είχαν βρεθεί και είχαν κατασχεθεί:

 

·       (13.530) ευρώ,

·       (36) χρυσές λίρες Αγγλίας,

·       Πληθώρα κοσμημάτων όπως  βραχιόλια, μενταγιόν, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες κ.α. και

·       ένα κινητό τηλέφωνο,

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της δράστιδας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου