«Τώρα το πήρανε χαμπάρι οι αρχές;» -Αποκαλύψεις για πριβέ πάρτι με νεαρές «πολυτελείας» στη Θεσσαλονίκη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για κυκλώματα μαστροπείας σε όλη τη χώρα -ακόμη και στην Κύπρο- μετά την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. «Γίνεται χαμός σε ξενοδοχεία, γραφεία, σπίτια. Μόλις το 6% των ιερόδουλων πλέον εργάζεται νόμιμα, το υπόλοιπο ποσοστό καταφεύγει σε παράνομη εργασία, χωρίς να δηλώσουν τίποτα», δηλώνει στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.) 

 

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για τα πριβέ πάρτι με «κρυφές λίστες» πυροδοτήθηκε έπειτα από την εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης.

«Σε ό,τι θες πηγαίνουν, από πάρτι σε ξενοδοχείο, γραφείο, σπίτι μέχρι ό,τι θες. Σε αυτά τα πάρτι γίνεται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς Λεφτά να δίνει ο κύριος. Αυτές οι κοπέλες δεν παίρνουν 30, 50 και 100 ευρώ, παίρνουν πολλά παραπάνω λεφτά, από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ», αναφέρει σε άλλο σημείο, ενώ ερωτηθείσα για τα κυκλώματα μαστροπείας στην Ελλάδα απαντά με έμφαση «τώρα το πήρανε χαμπάρι οι αρχές;».

 

Σύμφωνα με την ίδια, το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες στις οποίες μπορεί οποιοσδήποτε να «νοικιάσει» για ώρες, μέρες, ή και εβδομάδες, τα λεγόμενα escort κορίτσια, ή αλλιώς νεαρές πολυτελείας, έχουν συνδράμει στην εξάπλωση των κυκλωμάτων μαστροπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, η επέλαση της πανδημίας και τα πολύμηνα lockdown αύξησαν κατά κόρον την κινητικότητα που σημειώνεται για ραντεβού κατ’ οίκον ή ξενοδοχεία μέσα από σάιτ γνωριμιών.

«Τώρα από το ίντερνετ γίνεται χαμός, όπως και το παζάρι που “πέφτει” μέσα από τις σελίδες γνωριμιών στο διαδίκτυο. Ο καθένας πλέον μπορεί να προσκαλέσει κοπέλες στο γραφείο, στο σπίτι και στο ξενοδοχείο. Ισχύει το “ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, όποτε θέλεις”», δηλώνει η κα Κανελλοπούλου. «Εκτός από κοπέλες άλλης καταγωγής, υπάρχουν και Ελληνίδες. Δεν απέχουν», υπογραμμίζει.

«Τα σπίτια έχουν φθίνουσα πορεία»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου η άνθηση της παράνομης εργασίας οδηγεί στην κατάρρευση του κλάδου. Όπως εξηγεί η ίδια οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. «Προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά, πάντα στο νομικό πλαίσιο. Αλλά το τι γίνεται στην πραγματικότητα, είναι μεγάλη κουβέντα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω λέει το ρητό», λέει και τονίζει: «Είναι πολλά τα προβλήματα του κλάδου. Τα σπίτια έχουν φθίνουσα πορεία εδώ και χρόνια και όσοι τα κρατάμε το κάνουμε με νύχια και με δόντια, γιατί είναι σπίτια μας. Αλλά η παράνομη εργασία έχει φέρει ένα “μπάχαλο”».

Διαλυνάς: «Τα κυκλώματα όπως φαίνεται λειτουργούν πολύ μεθοδευμένα»

Από την πλευρά του  έμπειρος ποινικολόγος, τόνισε  ότι «είναι μετά να απορεί κανείς για ό,τι συνέβη στο ξενοδοχείο; Τα κυκλώματα όπως φαίνεται λειτουργούν πολύ μεθοδευμένα, στοχεύουν νεαρά κορίτσια με δέλεαρ την καλή ζωή, εν συνεχεία ακολουθεί η κόκα, η εξάρτηση και τα πάρτι στα ξενοδοχεία».

«Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί είναι ότι τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν και λένε πολλά. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι σε αυτή την πόλη θα χάσουν τον ύπνο τους», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου