ΠΑΤΡΑ : Μνήμη των πεσόντων του ολοκαυτώματος των Σελλών

 Την μνήμη των πεσόντων του ολοκαυτώματος των Σελλών την 1η Ιανουαρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τίμησαν χθές το πρωί, ο Δήμος Πατρέων και η Τοπική Κοινότητα Σελλών.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Σελλών, παραβρέθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Μιχάλης Αναστασίου.

 
Στεφάνια κατέθεσαν ο Μιχάλης Αναστασίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελλών, Χρήστος Ζησιμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλών και ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πάτρας «Αγία Λαύρα» Παναγιώτης Φραντζής, εγγονός του εκτελεσθέντα Θεοφάνη Γκοτσόπουλου από τον Μεγάλο Ποντιά, ενώ από τις δημοτικές παρατάξεις παραβρέθηκε ο Γιώργος Ρώρος επικεφαλής της  Ώρας Πατρών.

Οι εκτελεσθέντες ήταν οι: Γεώργιος Δ. Γιαχός από τα Σελλά, Ιωάννης Μ. Κωστόπουλος από τα Σελλά, Νικόλαος Χαρ. Χριστοδουλόπουλος από τα Σελλά, Θεοφάνης Κ. Γκοτσόπουλος από τον Μεγάλο Ποντιά, Σωτήρης Λεων. Σωτηρίου από τη Ζάχολη Κορινθίας, Βαγγέλης Β. Πανόπουλος από τον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, Ηλίας Δ. Γκολφινόπουλος από την Ζάχολη Κορινθίας, Σπύρος Γ. Μαλεβής από το Λουτράκι Κορινθίας, Βασίλης Ροδόπουλος από τη Ζαχλωρού και Κωνσταντίνος Ν. Μπαστουνάς, από το Αίγιο.

**Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του covid, τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (απόσταση, μάσκες, διάρκεια εκδήλωσης).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου