Νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ :H Μαρία Μπίλια είναι δικηγόρος και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το έτος 2010 και εντεύθεν είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής  Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γεννήθηκε στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας, όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας κατά τη διετία 2017-2019. 

Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή-Νεκτάριος Φαρμάκης» και εξελέγη, υπηρετώντας έκτοτε το θεσμό του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου, όσο και από τη θέση της Προέδρου της ανώνυμης εταιρείας «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΕ».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΑΣΤΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :Η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και Πτυχιούχος Μηχανικός Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων. Ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Α. Παπανδρέου στις εκλογές του 2015 και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας από 2011-2012 και Περιφερειάρχης Ηπείρου από 2009 – 2010. Επίσης ήταν Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, 2008 – 2009, Αντινομάρχης Μελετών & Έργων Ν.Α. Αχαΐας, 2005-2007 και Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας από 1998 έως 2009. Είναι παντρεμένη με τον ζωγράφο - αρχιτέκτονα, Γεράσιμο Μπάστα και έχουν ένα γιο, τον Ιωάννη.

ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΡΙΝΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Η Ευθυμία Γρίνου, είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Μεταφορών Ναυπάκτου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Π.Ε. Διοκητικού – Οικονομικού). Γεννήθηκε στον Αετό Δ. Ακτίου-Βόνιτσας. Έχει διατελέσει Γραμματέας στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ναυπακτίας, υπεύθυνη «Δημοσίων σχέσεων» στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Αετινών Αθήνας» και μέλος στην Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών. Επίσης, Πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου Αετού «Ο Μπούμστος», Γραμματέας και Μέλος σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σχ. Ναυπάκτου, του 7ου Δ.Σχ. Αγίων Αναργύρων Αττικής και του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και κατοικεί στη Ναύπακτο. Η επιμορφωτική της δραστηριότητα εστιάζεται στην Αγγλική Γλώσσα, στην Πληροφορική και σε ποικίλα Προγράμματα «Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου