Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος για τις ματαιώσεις και την ολοκλήρωση έργων του Δήμου Πατρέων: Με την όπισθεν κ. Πελετίδη

Μεγάλα εμβληματικά έργα που θα άλλαζαν την εικόνα της πόλης και θα προσέδιδαν αναπτυξιακή διάσταση, τα τελευταία οκτώ χρόνια παρακολουθούμε να βρίσκονται σε τέλμα ή για να ακριβολογούμε «πάνε πίσω».

Το παραλιακό μέτωπο έχει αποδοθεί στην πόλη από το 2017 και εκτός από τις παρεμβάσεις που έγιναν με χρήματα του ΟΛΠΑ 136.000€ δεν έχει αξιοποιηθεί. Έτσι εγκαταστάσεις όπως η Μαρίνα αλλά και τα ακίνητα του παραλιακού μετώπου φυλλορροούν.

 

Οι αποθήκες του ΑΣΟ που επρόκειτο να διαμορφωθούν σε πολυχώρο πολιτισμού, ο εργολάβος αποχώρησε διεκδικώντας 250.000 ευρώ αποζημίωση ενώ ο επόμενος εργολάβος που υπέβαλε προσφορά με μικρότερη έκπτωση, θα επιβαρυνθεί το έργο και οι πατρινοί 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για το καρναβαλικό πάρκο ο διαγωνισμός κατέστη άγονος. Το αποτεφρωτήριο παραμένει βοσκότοπος. Τα έργα στην Κωνσταντινουπόλεως, στην άνω πόλη ο ποδηλατόδρομος βαδίζουν με ρυθμούς χελώνας, δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων είναι copy-paste από το 2015.

Ας επικεντρωθούμε με αυτό που απασχόλησε την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες με την ανάπλαση τού ιστορικού κέντρου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14/12/20 με συμμετοχή τριών εταιρειών, το πρακτικό ολοκληρώθηκε 22/03/21. Η ανάθεση στο μειοδότη έγινε Ιούνιο του 2021, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε και η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε για να δοθεί το έργο στο δεύτερο μειοδότη 28/9/21! Τι έγινε στην οικονομική επιτροπή 28/9/21;

Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής πρότεινε να δοθεί το έργο στη δεύτερη μειοδότρια αφού αποχώρησε η πρώτη, παρόλα που υπήρχε νομικό ζήτημα και είχε επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο 63.234€.  Ο εκπρόσωπος της Ώρα Πατρών Γιάννης Τσιμπούκης κατέθεσε προβληματισμούς και ενστάσεις και αντιλαμβανόμενος ότι το έργο κινδυνεύει να χαθεί κατέθεσε πρόταση το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ.

ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΠΙΡΑΛ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ.

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΞΥΛΙΑΣ.

Η συνέχεια είναι γνωστή η εταιρεία έδωσε εγγυητική επιστολή την οποία δεν ανανέωσε εκ νέου όταν πρόσφατα της ζητήθηκε με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να είναι άκυρος. Έσπευσε με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή να επιρρίψει ευθύνες στο νόμο, τους εργολάβους και την αύξηση των υλικών. Η ίδια δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη, ευθύνη έχει μόνο για να εισπράττει τα «μπράβο».

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή γιατί καθυστέρησε πλέον των 10 μηνών να ορίσει ανάδοχο;

Γιατί δεν έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;

Γνώριζε από τις αρχές καλοκαιριού τις ανατιμήσεις των υλικών γιατί δεν επέσπευδε τις διαδικασίες;

Γνώριζε εξ αρχής ότι το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί (φυσικό και τεχνικό αντικείμενο) έως το τέλος του 2023 με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση, αν δεν υλοποιηθεί έγκαιρα λόγω ΕΣΠΑ.

Κρυφτήκατε κ. Πελετίδη πίσω από τις πλαστές πλειοψηφίες που σας δίνουν οι αντισυνταγματικοί νόμοι Θεοδωρικάκου στις επιτροπές και απαξιώνετε το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της πόλης, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Μόνιμα εφευρίσκετε δικαιολογίες, επιρρίπτετε ευθύνες σε όλους τους άλλους και αυτοπροτείνεστε για χειροκρότημα.

Όπισθεν ολοταχώς η πόλη, πρόσω ολοταχώς η έπαρση κ. Πελετίδη...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου