ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Το  Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες αυτές με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τον παγετό και να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης: 

 

 

 

 

·      Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

·      Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός.

·      Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.

·      Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

·      Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

·      Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες.

 

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας ωστόσο, ενεργώντας προληπτικά, ήδη έχουν ρίξει αλάτι σε δρόμους του ορεινού δικτύου του Δήμου Πατρέων. Θυμίζουμε, ότι το προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, είναι σε 24ωρη επιφυλακή και  επιχειρησιακή ετοιμότητα έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

 

Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 ή την Αστυνομία στο 100  .


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου