Νίκος Νικολόπουλος : Γιατί επιδοτεί έμμεσα όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας με τα εισπρακτικά των Ανταποδοτικών Τελών, όπου για το Δήμο Πατρέων αγγίζει το ποσό των 650.000€;

Ύστερα από έντονες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ τονίζει πως πρέπει να εισπράττει ο Δήμος Πατρέων αλλά και κάθε Δήμος, τα Ανταποδοτικά Τέλη από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ και όχι από τους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη πραγματική ζωή υπάρχουν οι γνώστες αλλά και οι «παντογνώστες».

Οι γνώστες διαβάζουν, αναζητούν τη πληροφόρηση και καταθέτουν τις απόψεις του με στοιχεία. 

Οι «παντογνώστες» δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα, ρίχνουν τυχόν ευθύνες αλλού και στην πολιτική, μπορεί να γίνονται και εκπρόσωποι τύπου.  

Ως ανήσυχος ενεργός πολίτης και συνδικαλιστής διαχρονικά, πάντοτε όταν καταθέτω τις απόψεις μου έχω μάθει, να τις τεκμηριώνω. Πολύ περισσότερο να τις «δένω» όπως θα λέγαμε και λαϊκά με στοιχεία.

Αφορμή για την σημερινή μου παρέμβαση αποτέλεσε, το ειρωνικό σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του Δήμου Πατρέων

Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να μην αφήνω τίποτα αναπάντητο και πολύ περισσότερο όταν προκαλούμε δημόσια, θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί δεν εισπράττει ο Δήμος τα Ανταποδοτικά Τέλη από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ.

Γιατί δεν εφαρμόζει το άρθρο του νόμου Ν.429/3.9.1976 όπου λέει τα εξής: «Δήμοι, έχοντες ιδίαν ταμιακήν υπηρεσίαν και υπηρεσίαν υδρεύσεως ή δημοτικήν επιχείρησιν υδρεύσεως ή δημοτικόν οργανισμόν υδρεύσεως, δύνανται να εξαιρεθούν της υποχρεωτικής συνεισπράξεως των τελών καθαριότητος και φωτισμού υπό της Δ.Ε.Η. δι` ητιολογημένης αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου, υποκειμένης εις την “έγκρισιν του Νομάρχου”. Η απόφασις του δημοτικού συμβουλίου και του Νομάρχου, κοινοποιούνται εις την ΔΕΗ μέχρι τέλους του μηνός Νοεμβρίου εκάστου έτους”».

https://www.anaconda.gr/gnwsiaki-bas Γιατί επιδοτεί έμμεσα όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας με τα εισπρακτικά των Ανταποδοτικών Τελών, όπου για το Δήμο Πατρέων αγγίζει το ποσό των 650.000€;

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου