Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας, σε ηλικία 80 ετών

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοβόλας, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν διασωληνωμένος «Αττικόν», καθώς εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και ήταν υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας και προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια η οποία μάλιστα στα μετεμφυλιακά χρόνια αντιμετώπισε διώξεις λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση και στο ΕΑΜ επί Κατοχής. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δυο παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

 ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ για απώλεια ΤΣΟΒΟΛΑ : Σπάνιο είδος ανθρώπου και πολιτικού

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, αποχαιρετά τον Δημήτρη Τσοβόλα. Η δήλωση έχει ως εξής :

«Έφυγε ένας γνήσιος δημοκράτης, μαχητής των σοσιαλιστικών ιδεών, που πορεύτηκε στη ζωή του με ήθος, αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα. Και όταν ένιωσε ότι δεν τον εξέφραζαν οι πολιτικοί συσχετισμοί, προτίμησε να ζήσει από την εργασία του, παρά να συμβιβαστεί για να διατηρήσει έναν κρατικό μισθό. Ο Δημήτρης Τσοβόλας ανήκε σε ένα σπάνιο είδος ανθρώπων που προσέφερανστη χώρα και την πολιτική.Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου