Με δάκρυα στα μάτια και με ότι αντοχές τους έχουν απομείνει, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου που αποφάσισε να κάνει η Ρωσία.

Άνθρωποι που εν μια νυκτί έγιναν πρόσφυγες, αναζητούν πλέον βοήθεια από όμορα κράτη χωρίς να ξέρουν ότι πότε και αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην χώρα και στα σπίτια τους.


 

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη χθες Παρασκευή στη Γενεύη η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR)

Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι προσφέρουν τα σπίτια τους σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, μεταξύ άλλων, γράφοντας σε ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει  ανθρώπους με δάκρυα στα μάτια, ταλαιπωρημένους, μικρά παιδιά σε κατήφεια, μητέρες σε απόγνωση…

Πρόκειται για στιγμιότυπα που σοκάρουν και που σου σπαράζουν την καρδιά.