ΠΑΤΡΑ : ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Στον ρυθμό του Καρναβαλιού των Μικρών θα συντονιστούν ΣΗΜΕΡΑ  Κυριακή 20 Φεβρουαρίου μικροί και μεγάλοι ενόψει της πρώτης Καρναβαλούπολης που θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 έως τις 14.00 στα Παλαιά Σφαγεία, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και με απόλυτη προτεραιότητα  την υγεία συμμετεχόντων και θεατών.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εκδήλωση, μετά τη χτεσινή Ποδηλατάδα Μεταμφιεσμένων, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις στις αίθουσες αλλά και στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, του σπιτιού του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ένα πληθωρικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας περιμένει τους μικρούς καρναβαλιστές αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά. Μια ακόμη ανάσα αισιοδοξίας και χαράς κόντρα στο κλίμα των ημερών που πηγάζει μέσα από εκδηλώσεις οι οποίες συνδυάζουν τον ψυχαγωγικό, καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Καρναβαλιού των Μικρών.

Παράσταση θεάτρου σκιών από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη με τίτλο «Ταξίδι στο κέντρο του Καρναβαλιού», διαδραστική παράσταση της ομάδας θεάτρου δρόμου «X-Saltibagos» με κούκλες και τεχνικές τσίρκο με τίτλο «Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας», διαδραστική αφήγηση σχετική με τον μύθο της Πατρινέλας, ελαφρώς παραλλαγμένη από το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Έκφρασις και εκπαιδευτικές δράσεις για τις Αρμάδες Εφήβων που σχεδιάζουν το δικό τους Καρναβάλι, εγγυώνται μια πλούσια Κυριακή απόλυτα φτιαγμένη στα δικά τους μέτρα και προσαρμοσμένη στο πνεύμα του Καρναβαλιού.

Παρουσιαστής των δράσεων της Καρναβαλούπολης θα είναι ο Δημήτρης Μουλίνος.

 

“Ταξίδι στο κέντρο του Καρναβαλιού” από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη

 

Την περίοδο της καραντίνας για δύο χρόνια δεν έχει γιορταστεί το καρναβάλι. Έχει χαθεί το κέφι, η όρεξη, η φαντασία και η ελευθερία από όλους. Ο Καραγκιόζης μαζί με τον Χατζηαβάτη βρίσκουν ένα κρυμμένο σεντούκι όπου μέσα βρίσκονται μάσκες, σερπαντίνες , κομφετί και ένας χάρτης ενός κρυμμένου θησαυρού. Όποιος ακολουθήσει τον χάρτη θα βρεθεί στο ηφαίστειο της σοκολάτας, περνώντας μέσα από τα βάθη της Γης, συναντώντας βασιλιάδες περασμένων καρναβαλιών και ακούγοντας σε όλο το ταξίδι μια γνώριμη φωνή,…τη φωνή του Άλκη Στέα!!! Ένα ταξίδι με πολλές εκπλήξεις και απρόοπτες συναντήσεις!

 

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, βασισμένη στο έργο του Ιούλιου Βερν “Ταξίδι στο κέντρο της Γης”, με χρήση οπτικών και ηχητικών εφέ, με τη χρήση της τεχνολογίας animation.

 

Συντελεστές:

 

Καραγκιοζοπαίχτης: Καλπουζάνης Χρήστος

 

Βοηθός : Καταραχιάς Μιχάλης (φοιτητής θεατρικών σπουδών), Λαμπρόπουλος Χρήστος Σενάριο – Διασκευή έργου: Καλπουζάνης Χρήστος

 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καταραχιάς (φοιτητής θεατρικών σπουδών), Χρήστος Καλπουζάνης Μουσική: Διαμαντόπουλος Φαίδωνας (απόφοιτος τεχνολογίας ήχου και εικόνας) Καλπουζάνης Χρήστος

 

Κατασκευή σκηνικών: Μιχάλης Καταραχιάς (φοιτητής θεατρικών σπουδών)- Παπαγεωργίου Στέφανος (πτυχιούχος παιδαγωγικής σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και καραγκιοζοπαίχτης) Κατασκευή φιγούρων: Καλπουζάνης Χρήστος

 

Κατασκευή animation και. Χειριστής animation program: Εύα Βλαχάκη (πτυχιούχος αρχιτεκτονικής-animator)

 

Υπεύθυνη marketing και παραγωγής: Συρίμπεη Ελένη (πτυχιούχος management του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)

 

«Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X–Saltibagos

 

Ένα διαφορετικό πλάσμα εμφανίζεται από το πουθενά και … κανένας δεν το θέλει. «Δεν είσαι σαν εμάς, είσαι κάτι άλλο, όλοι του λένε». Τα παιδιά προκαλούνται να βοηθήσουν το πλασματάκι στο πρόβλημά του και ανάλογα με τις ιδέες που δίνουν, η παράσταση κάθε φορά είναι διαφορετική.

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο της Kathryn Cave «Το κάτι άλλο» με κούκλες, τεχνικές τσίρκο, μερικά από τα μυστικά του θεάτρου του καταπιεσμένου αλλά φυσικά και τη δυνατότητα τα παιδιά να προτείνουν λύσεις για να βοηθήσουν τον καινούριο «περίεργο» φίλο τους, Έρχονται σε επαφή άμεσα με τη διαφορετικότητα και τους δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν τα ίδια λύσεις αλλά και να δουν αν αυτές οι λύσεις έχουν αποτέλεσμα ή όχι.

 

Συντελεστές

 

-Τέσσερις χειριστές κούκλας: Μαρία Βάρσου, Petia Petkova, Λένια Αθανασοπούλου, Χαράλαμπος Αρταβάνης

 

-Τρεις καλλιτέχνες τσίρκο: Νίκος Γαρόζης, Μαρία Θεοδωροπούλου, Μαρία Γεωργοπούλου

 

-Δύο μουσικοί: Θανάσης Κανελλάκης, Θανάσης Μεγρέμης

 

-Σκηνογράφος: Eno Shkodrani

 

Διαδραστική αφήγηση σχετική με τον μύθο της Πατρινέλας, από το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Έκφρασις

 

Ο μύθος της Πατρινέλας, ελαφρά παραλλαγμένος, γίνεται η αφορμή για μια ενδιαφέρουσα διαδραστική αφήγηση από το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Έκφρασις. Η ιστορία της Ευγενίας, μιας κοπέλας όμορφης και ευγενικής, κόρης του άρχοντα της Πάτρας, Ιωάννη. Η ιστορία της Ευγενίας και η συνάντησή της με έναν όμορφο έμπορο υφασμάτων που  ήρθε στο λιμάνι της Πάτρας για να δειγματίσει θα ξετυλιχτεί με τα παιδιά … να συμμετέχουν

Η συνέχεια ζωντανά!

 

Αρμάδες Εφήβων Πατρινού Καρναβαλιού 2022

 

Η δεύτερη συνάντηση των «Αρμάδων Εφήβων» του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, του φρέσκου θεσμού στο οποίο οι έφηβοι σχεδιάζουν και δημιουργούν το δικό τους Καρναβάλι.

Οι αυτοδιοικούμενες ομάδες/παρέες εφήβων (13-17 ετών) έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα μυστικά του Πατρινού Καρναβαλιού συμμετέχοντας δωρεάν. Κάθε συνάντησή τους είναι και ένα βήμα χαράς, φαντασίας, έμπνευσης, συλλογικής καλλιτεχνικής δράσης και συμμετοχικότητας στον δρόμο του δικού τους Καρναβαλιού. Μέσα από εργαστήρια και συναντήσεις με έμπειρους καρναβαλιστές, δημιουργούς και εκπαιδευτές, καλλιεργούν τη φαντασία τους, λαμβάνουν πρωτοβουλίες, παίζουν, τραγουδούν, σατιρίζουν, διακωμωδούν, σχεδιάζουν τη δική τους πρωτότυπη καρναβαλική στολή που μαζί με άλλες δράσεις τους, θα παρουσιαστεί την τελευταία εβδομάδα της καρναβαλικής περιόδου.

 

Βάλτε το Καρναβάλι των Μικρών στο πρόγραμμά σας για αυτή την Κυριακή και προσέλθετε μικροί και μεγάλοι στα Παλαιά Σφαγεία για την πρώτη Καρναβαλούπολη. Σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου