Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

 Προχωρούν σημαντικά έργα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

αποκατάστασης από τον ΙΑΝΟ και νέων υποδομών

 

Στην τελική ευθεία μελέτες ύψους 7.000.000 ευρώ για τον ΙΑΝΟ

 

Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση οδικών αξόνων σε Μπροσαετό όπως και Φρίκιες –Κιόνι

 

Έναρξη εργασιών στο Γυμνάσιο Αγ. Θέκλης στο Ληξούρι

 

 Προς δημοπράτηση το οδικό έργο από Αργοστόλι  εως Καρδακάτα ύψους 6.000.000 ευρώ

 

Συνάντηση εργασίας με τις υπηρεσίες  της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή και Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Μελίτα Ανδριώτη, μετά την επιστροφή τους από την Ιθάκη στην οποία είχαν μεταβεί για τον εγκαινιασμό και ένταξη στο Λιμενικό Σώμα του πλωτού ασθενοφόρου και για ενημέρωση σχετικά με τα εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο νησί.

 

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία του τεχνικού προγράμματος:

 

Ø  Οι διαδικασίες για τη ανάθεση των μελετών που θα προκύψουν από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΙΑΝΟ (ποσό εκ του οποίου τα 7.000.000 ευρω σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο είναι για τις μελέτες και τα 13.000.000 ευρω για τα έργα που θα προκύψουν αρχικά από αυτές), βρίσκονται στη τελική ευθεία.

 

Ø  Δυο σημαντικά έργα για την Ιθάκη, η αποκατάσταση  του βασικού οδικού άξονα στη θέση Μπροσαετός και η αποκατάσταση του οδικού τμήματος Φρίκες-Κιόνι είναι ήδη σε τελικό στάδιο για ανάθεση.

 

Ø  Εξετάστηκε η πορεία από την έναρξη των εργασιών έως σήμερα στο Γυμνάσιο της Αγ. Θέκλης στο Ληξούρι, ένα σημαντικό έργο που θα επαναφέρει τη λειτουργία του σχολείου.

 

Ø  Εξετάστηκε η πορεία της μεγάλης μελέτης έργων, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση του σημαντικού οδικού τμήματος από Αργοστόλι έως Καρδακάτα, και από Καρδακατα έως Λήξουρι (αυτό αναφέρει σήμερα το Τεχνικό Δελτίο) και με σχεδιασμό για το οδικό δίκτυο Πλατειές-Σκάλα-Πόρος.

 

Ø  Εξετάστηκε τέλος η πορεία των παρεμβάσεων σε περιοχές βασικών ρεμάτων και επισημάνθηκε η ανάγκη θεσμικών και οικονομικών δυνατοτήτων για επιτάχυνση των σχετικών έργων όπως απαιτούν και οι τοπικές κοινωνίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου