ΠΑΤΡΑ : Τρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις «Το Δόντι»

Τρία νέα βιβλία κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Το Δόντι», ενώ ήδη προετοιμάζονται οι πρώτες εκδηλώσεις και δράσεις της χρονιάς.

Τα «Παιχνίδια κρίκετ» είναι η δεύτερη έκδοση της βραβευμένης νουβέλας του Βασίλη Λαδά, που το 2013 κέρδισε το Κρατικό Βραβείο για βιβλίο που προάγει τον διάλογο πάνω σε σημαντικά κοινωνικά θέματα. Πρόκειται για μια ιστορία που εκτυλίσσεται το 2010 στην Πάτρα και περιγράφει επικίνδυνα παιχνίδια και αληθινές καθημερινές ιστορίες σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό βρισκόταν με σκληρό τρόπο στο επίκεντρο της επικαιρότητας της πόλης.

Το βιβλίο «Η Αγία Ζώνη στην Κρήτη το '21 / Ιερά ταξίδια και ταξιδιώτες σε καιρούς πανδημίας και Επανάστασης (1821-1831)» είναι η πρώτη έκδοση της σειράς «Μικροϊστορία» και είναι γραμμένο από τον επ. καθηγητή Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Μανόλη Δρακάκη. Στις παραμονές της Επανάστασης του 1821 η χριστιανική κοινότητα του Μεγάλου Κάστρου ζητά από τη Μονή Βατοπαιδίου την αποστολή της Αγίας Ζώνης, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων από την επιδημία της πανώλης που έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη από το 1817. Κάπως έτσι ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια. 

 


Το τρίτο βιβλίο με τίτλο «Σοκολάτα στο ταβάνι» αποτελεί την πρώτη ποιητική συλλογή της Εύης Αγγελακοπούλου, η οποία είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή, ραδιοφωνική παραγωγός και γράφει ποίηση, διηγήματα και θεατρικά έργα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου