Topwoman η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα - γράφει ιστορία στο πατινάζ: Η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τετραπλό άλμα

 

Η 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που έκανε τετραπλό άλμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς του 2022. Κια λίγο αργότερα εκτέλεσε και δεύτερο!

Αγωνιζόμενη στο ομαδικό, όπου η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ήδη σφραγίσει το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, εκτέλεσε ένα υπέροχο τετραπλό σάλτσοου στην εκκίνηση του ελεύθερου πατινάζ της.

Ως μια αθλήτρια που καταγράφει ρεκόρ σχεδόν κάθε φορά που αγωνίζεται, από τότε που έκανε το ντεμπούτο της, πριν από λιγότερο από έξι μήνες, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι πέτυχε ένα δεύτερο τετραπλό άλμα στην συνέχεια της ρουτίνας της.

Όπως αναφέρει το BBC τα τετραπλά άλματα - με τέσσερις περιστροφές του σώματος στον αέρα - εξακολουθούν να είναι σπάνια στο καλλιτεχνικό πατινάζ γυναικών, αν και η Βάλιεβα τα εκτελεί τακτικά σε αγώνες αυτή τη σεζόν. Η 15χρονη αθλήτρια κατέφερε να συγκεντρώσει 178,92, βαθμούς, αφήνοντας 30 βαθμούς πίσω την Καορί Σακαμότο. 

Ποια είναι η 15χρονη Καμίλα Βάλιεβα

Στα 15 σου, δεν έχεις 231.000 followers στο Instagram εκτός και αν κάνεις κάτι πολύ διαίτερο! Τα τετραπλά με υψηλή βαθμολογία, σε συνδυασμό με μια χάρη και κομψότητα στις μαγευτικές περιστροφές της, είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ πολλές φορές από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στους ενήλικες πέρυσι, σημειώνει ακόμα το βρετανικό μέσο.

Ήταν πολύ μικρή για να συμμετάσχει στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά στα Ευρωπαϊκά τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη γυναίκα που σκόραρε περισσότερους από 90 πόντους στο σύντομο πρόγραμμα, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ 90,45 στην πορεία της προς τον τίτλο.


Στο σύντομο πρόγραμμά της κάνει πατινάζ  στη μνήμη της γιαγιάς της, η οποία πέθανε το 2019, και στη μνήμη του Ρώσου συνθέτη Kirill Richter. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου